Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit? | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 9. 2016 03:00 9

Seznam kapitol

1. ReCore, BioShock: The Collection 2. Avadon 3, Cossacks 3, Forza Horizon 3 3. Mafia III 4. Gears of War 4, Battlefield 1
5. Civilization VI, Darksiders: Warmastered Edition 6. Skyrim - Special Edition, Titanfall 2, Call of Duty: Infinity Warfare 7. Dishonored 2 8. Watch Dogs 2

Letní okurkovou sezónu jsme konečně nechali za zády, nadešel ten správný čas připravit se na hlavní videoherní hody. Ptáte se, jaké hry mají vyjít na podzim? Připravili jsme pro vás přehledný seznam těch nejlepších her, k jejichž vydání by mělo dojít v následujících týdnech a měsících. S ním vám nemůže nic důležitého utéct!

Reklama

Mafia III

  • Žánr: akční
  • Datum vydání: 7. října 2016

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Srdcová záležitost mnoha českých hráčů už sice není vyvíjena v České republice, jak tomu bylo u prvních dílů, ale Češi na ní pořád pracují a to především na pozicích programátorů a tvůrců cut-scén. Haden Blackman, šéf vývoje Mafie III, navíc uvedl, že ačkoliv se hru snaží vést svým vlastním směrem, předchozí dva díly si podrobně nastudoval a snaží se vycházet i z jejich předností.

Hlavním pilířem obou předchozích Mafií bylo propracované město plné drobných detailů a odkazů, čemuž by tvůrci měli být poplatní i nyní. Mafia III nás zavede do New Bordeaux, což je převzaté New Orleans. Hráči zde převezmou kontrolu nad bývalým vojákem Lincolnem Clayem, který přišel o svou rodinu – nejprve biologickou a pak i tu náhradní. Lincoln se proto vydává za pomstou, a jelikož nemá co ztratit, je velmi nebezpečný. Postupně se spojí s trojicí mafiánských organizací představující další nezbytný herní pilíř. Zjednodušeně řečeno, hráči budou balancovat mezi těmito organizacemi a snažit se mezi nimi udržet křehké spojenectví.

V příběhu se postupně objeví politické aspirace i osobní problémy hlavní postavy i dalších postav, s nimiž budete v jednání. Příběhu by navíc měly dodat šťávu herecky velmi dobře zvládnuté cut scény, které podle všeho opět dostaly hodně prostoru.

Co se týče hratelnosti, můžeme se těšit na vyčerpávající přestřelky, které nás budou nutit k výměně zbraní, ale třeba i na obligátní řízení. Na internetu (a to především u české komunity) se před nedávnem zvedla vlna nevole způsobená citelným zjednodušením jízdního modelu, ale vývojáři na svou obranu uvedli, že ke zjednodušení došlo kvůli snaze o akčnější podání, nicméně že stále vycházeli z jízdního modelu předchozích dílů.

Osobně se mi pomyšlení na arkádové řízení taky moc nelíbí, protože dobře slušný jízdní model byl pro mě jednou z hlavních předností hry, ale po zhlédnutí mise, v níž je vaším úkolem jezdit po městě hodně odvážně, aby se vyslýchané osobě udělalo špatně a vyklopila všechny důležité informace, jsem si řekla, že i arkádový jízdní model by mohl mít něco do sebe, kdyby ho tvůrci tedy doplnili právě takovými kratochvílemi.

Dělat závěry ještě před vydáním samozřejmě nejde, takže nezbývá než se těšit na říjnové vydání hry. Doufejme, že se žádná z našich obav nenaplní a my z Mafie budeme nadšení jako před lety.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama