Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit? | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 9. 2016 03:00 9

Seznam kapitol

1. ReCore, BioShock: The Collection 2. Avadon 3, Cossacks 3, Forza Horizon 3 3. Mafia III 4. Gears of War 4, Battlefield 1
5. Civilization VI, Darksiders: Warmastered Edition 6. Skyrim - Special Edition, Titanfall 2, Call of Duty: Infinity Warfare 7. Dishonored 2 8. Watch Dogs 2

Letní okurkovou sezónu jsme konečně nechali za zády, nadešel ten správný čas připravit se na hlavní videoherní hody. Ptáte se, jaké hry mají vyjít na podzim? Připravili jsme pro vás přehledný seznam těch nejlepších her, k jejichž vydání by mělo dojít v následujících týdnech a měsících. S ním vám nemůže nic důležitého utéct!

Reklama

Civilization VI

  • Žánr: tahová strategie
  • Datum vydání: 21. října 2016

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

V pořadí šestý díl populární tahové strategie Civilization přinese mnoho zajímavých změn. Tou nejvýraznější by měla být expanze měst na okolní hexová pole, kam se přesune stavební činnost z jeho okolí.

Každá nová čtvrť bude mít svojí specializaci (vědecká, výzkumná), přičemž ji na mapě poznáte podle vlastního vyobrazení a k jejímu rozklinkávání tak nebudete potřebovat menu. Umístění čtvrtí na mapě však nebude důležité pouze z estetického hlediska a kvůli rychlé orientaci, hodně totiž bude záležet i na okolním prostředí – čtvrti dostávají bonusy z různých prostředí, například vědcům se hodně daří v blízkosti pralesů, kam chodí chytat vzorky.

Všem už je asi jasné, že pokud se vám tyto požadavky podaří sladit, vašim městům a potažmo i říši se bude dobře dařit. Tedy až do chvíle, kdy nenarazíte na další civilizaci. AI vládců ostatních civilizací je totiž údajně značně vylepšená a případná jednání, nebo dokonce války s nimi by měly být mnohem přirozenější a také úpěnlivější.

Dalšími vzpomínanými změnami jsou třeba možnosti urychlení výzkumu v případě některých událostí (snažíte se vynalézt lukostřelbu a pak náhodou porazíte lukostřeleckou jednotku), navazující bonusy k určitým technologiím (pokud chcete zkoumat kamenictví a začnete těžit kámen z lomu, výkum bude rychlejší atd.) nebo přirozeněji působící špionáž (základní informace můžete dostat třeba od obchodníků, nebo přijetím delegace z jiného kraje).

Tvůrci se nakonec netají ani tím, že by hru chtěli přinést širšímu publiku, kvůli čemuž nabídnou i jakousi zkrácenou (a tedy rychlejší) verzi hry. Pokud ovšem máte rádi zdlouhavé souboje trvající hodiny v kuse, na své byste si také měli přijít. Hloubka jednotlivých systémů ze hry nezmizí stejně, jako nezkrácené souboje.

Darksiders: Warmastered Edition

  • Žánr: akční
  • Datum vydání: 25. října 2016

Podzim ve světě videoher: Na co se můžete těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Po loni vydané remasterované verzi druhého Darksiders přišel na řadu i remaster prvního dílu. Ten ponese název Darksiders: Warmastered Edition a půjde především o grafický remaster. To znamená, že hratelnost zůstane netknutá, jenom si nyní budeme moci zahrát v 1080p/60 FPS a to s detailnějšími texturami, lepšími stíny, post processingovými efekty, vylepšeným referováním a dalšími drobnými detaily.

Darksiders je mixem bojové hry a akčního RPG, který je zasazený do pěkného fantasy prostředí. Mezi hráči je však vzpomínaný především druhý díl, který je považován za žánrově vytříbenější. Uvidíme, zdali se najdou důvody, proč si pořídit i tuto edici.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama