Pohled jablíčkáře – jaký je nový iPad a jeho příslušenství?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Pohled jablíčkáře – jaký je nový iPad a jeho příslušenství?

Pohled jablíčkáře – jaký je nový iPad a jeho příslušenství? | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

11. 4. 2012 03:00 94

Seznam kapitol

1. Ohlédnutí 2. Tablet v dnešní době 3. Mýty o novince 4. Hlasové rozhraní
5. Zhodnocení nového iPadu 6. Logitech Wireless BoomBox for iPad 7. Logitech Keyboard Case CZ 8. Logitech Tablet Keyboard CZ

Souhlasím s tím, že nazvat nový iPad následující po iPadu 2 jako „(ten) nový iPad“ je trochu divné. Já bych klidně zůstal u iPadu 3, číslování vnáší do produktové linie větší pořádek. Nicméně nová placka se už u nás týden prodává, týden ji s sebou nosím místo placky staré a s chutí se můžeme vrhnout do recenze, podepřené praktickým používáním.

Reklama

Nový iPad není pro každého. Pro řadu lidí je „jednoduše předražený“, protože za jeho cenu můžou mít ultrabook. Tvrzení, že Apple pracuje na „levné“ verzi iPadu považuji za celkem nesmyslné, „levný“ je u nich vždy výběhový model, což dává lepší smysl, než vytvářet stroj s menší marží pro méně majetné uživatele. O tuto klientelu se určitě brzy poperou levné tablety s Androidem a budou tlačit ceny a marže dolů, což je hra, které se Apple tradičně neúčastní.

Pro majitele iPadu 2 je rozdíl mezi oběma typy relativně malý a jediné, co při jejich rozhodování bude hrát roli, je právě displej s vysokým rozlišením. Čistě na hraní iPad 2 stačí. Pro uživatele původního iPadu je ale rozdíl skutečně velký a upgrade rozhodně stojí za to. Já osobně ho považuji za výborný. A protože na rozdíl od lidí, kteří „tablet nemají a nechápou, proč by ho měli mít“, ho už dva roky každodenně používám, rozhodně do něj půjdu. Možnost pohodlně si číst všechna čísla Scientific Americanu od roku 1993 mi připadá prostě úžasná – tohle s žádnou levnější čtečkou prostě nejde.

Pohled jablíčkáře – jaký je nový iPad a jeho příslušenství?
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky vyššímu výkonu s vhodnými periferiemi nahradí nejen notebook, ale i konzoli – kombo s bezdrátovými repráky a „klávesnicovým krytem“ od Logitechu je naprosto perfektní. Ostatně, uvidíte v dalších kapitolách.

Pohled jablíčkáře – jaký je nový iPad a jeho příslušenství?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama