Pokec o železe #008 - Nvidia GeForce RTX 4090 a virtuální "haha" realita podle Meta.
i Zdroj: Nvidia
Článek Pokec o železe #008 - Nvidia GeForce RTX 4090 a virtuální "haha" realita podle Meta.

Pokec o železe #008 - Nvidia GeForce RTX 4090 a virtuální "haha" realita podle Meta.

Václav Vlček

Václav Vlček

27. 10. 2022 08:00 3

Probereme si pikantní a zábavné detaily o nových GeForce a nakousneme i chystané Radeony. Navíc se zasmějeme nad tragickým Metaversem od Marka.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama

Většina hardwarových novinek naplánovaných na konec letošního roku už je venku, Ryzeny i Intely máme za sebou a teď pořád ještě frčí GeForce RTX 4090. Naše recenze je tady, čtěte. 

Ta karta je fakt monstrum, po výkonové, provozní i fyzické stránce. Jo a cenové taky. To, že Nvidia zrušila Titan verzi a ještě si dělali srandu, že by se sám roztavil, asi není úplně vtip. Už jsou první odezvy, že se na kartě připalují konektory, protože neutáhnou protékající proud. Každopádně o tom a ještě dalších věcech to dneska celé bude. A taky o (zatím?) nepovedeném pokusu o rozjetí nového byznysu od Meta ve virtuální realitě.

Podcast už tradičně najedete nejenom u nás na webu, ale i na oblíbených službách Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts. Pokud byste nás rádi viděli i na dalších službách, neváhejte to napsat do komentářů. Zařídíme. A nezapomeňte si náš podcast plný mouder přidat mezi oblíbené, aby vám neutekly nové díly.

A kdo bude tlachat o počítačích, hardware, technologiích, životě, vesmíru a vůbec?

Vašek Vlček - dlouholetý šéfredaktor PCTuning, muž co chtěl zůstat na pozadí. A nevyšlo to.

Zdeněk Obermaier - náš expert přes procesory, grafické karty a vlastně jakékoliv výkonné železo. Čím větší hi-end, tím líp!

Michal Rybka - jeho pravidelné úvahy si můžete přečíst každý pátek a pokud chcete víc, najdete ho v Levelu.

Michal Šimonek - bývalý redaktor, velký fanda do hardware a taktování, nyní pracuje pro Asus, značku jeho srdce :-)

A o čem si budeme povídat? V první části podcastu rozebereme GeForce RTX 4090. Výkon je jasný, ten zatím nemá konkurenci. Ale co třeba DLSS3, bude někdy nějaké univerzální řešení upscale grafiky pro oba výrobce? A jak to bude se zrušenou verzí GeForce RTX 4080 12 GB?  Tavící se napájecí kabely, karty s vodováhou a teleskopickým stojánkem. Co má samozřejmě RGB. A spousty podobných perliček

Na závěr se pak společně zasmějeme pokusu Facebooku, teda vlastně Meta, o stvoření nového, lepšího a zářivějšího Metaversa. Takový Second Life, ale v novém kabátě. Co vypadá jako 10 let stará hra na Nintendo Wii, navíc s avatary bez nohou,. Protože ty nejsou ve virtuálním světě potřeba. Ale Zuckerberg je tam nakonec přidá, s velkými fanfárami. No spousta švandy, do které nateklo z Meta pár desítek miliard dolarů a výsledek vypadá jako laciná parodie. Ale třeba má Mark v rukávu nějaké eso, o kterém ještě netušíme.

Pokec o železe #008 - GeForce RTX 4090, AMD RDNA3 a tragické Metaversum

Pokec o železe #008 - GeForce RTX 4090, AMD RDNA3 a tragické Metaversum

Nové GeForce RTX 4090 do detailu a nakousneme i chystané Radeony. Navíc se zasmějeme nad tragickým Metaversem od Marka.

27. 10. 2022
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama