Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch
i Zdroj: MSI
Herní příslušenství Článek Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch

Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch | Kapitola 5

David Jiránek

David Jiránek

8. 4. 2022 11:15 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Společné specifikace 3. GK50 Low Profile (TKL) 4. GK50 Elite Box White
5. GK30 Combo White 6. Ovladač Force GC30 7. Závěr

Celé herní příslušenství od MSI? Není problém! Na test jsme si vzali tři mechanické klávesnice, jednu membránovou s myší a herní ovladač. Které z nich lze bez rozmýšlení pořídit a na co si dávat pozor? To se dozvíte v následujících řádcích.

Reklama

Dostáváme se k jedinému zástupci membránových modelů. GK30 Combo White nabízí elegantní bílou barvu a v balení naleznete i sympatickou myšku. O té ale až později.

Membránové klávesnice patří do samostatné kategorie a samotné spínače u nich moc nelze hodnotit. Pocit z nich lze připodobnit k hybridu mezi clicky a tactile switchi s tím, že zde je zkrátka pocit ze stisknutí měkký.

Elegantní bílý vzhled zaujme
i Zdroj: vlastní
Elegantní bílý vzhled zaujme

Po několikadenním zkoušení mohu prozradit, že se GK30 řadí mezi lepší membránové klávesnice. Nejen, že těží kvalitou základny z mechanických protějšků, zároveň se také pyšní podobnou softwarovou podporou. Právě Dragon Center, případně celý MSI ekosystém může hrát roli při rozhodování, zda vzít GK30 nebo bezejmenné od konkurence. Základna je pevná, neprohýbá se, opět ve spodní části nalezneme nožičky a pevně připojený kabel ladí v bílé verzi se zbytkem.

V Dragon Center nalezneme méně animací pro podsvícení oproti ostatním modelům
i Zdroj: vlastní
V Dragon Center nalezneme méně animací pro podsvícení oproti ostatním modelům

Oželet ovšem musíte kompletní N-key rollover a anti-ghosting pojme jen 20 kláves. Přidanou hodnotou je ovšem odolnost proti polité vodě. Klávesnici jsme ve sprše netestovali, nicméně voděodolnost není v této kategorii zcela výjimečná a zároveň nejde o něco, čím by se mechanické protějšky mohly chlubit.

Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch
i Zdroj: MSI

Klávesnice má elegantnější vzhled a rozhodně si na nic extra nehraje. V tomto případě je to dobře. Chybí tak například povrch připomínající broušený kov, který by mi zde přišel nepatřičný. Matné plasty nelákají otisky prstů a nechávají vyniknout podsvícení. To bohužel nabízí o trochu méně animací.

Nechybí samozřejmě podsvícení
i Zdroj: vlastní
Nechybí samozřejmě podsvícení

U klávesnice se nachází také myš GM11. Ta zaujme symetrickým designem (ačkoliv boční tlačítka nalezneme jen na levé straně), barevné podsvícení a Pixart PMW-3325 optický senzor s DPI až 5000.

Kompletně bílou myš (včetně bílých podložek na spodní straně) vzhledově řadím mezi nejelegantnější modely. S hmotností 89 gramů se sice mezi nejlehčí již neřadí, přesto po mé tvrdé podložce skvěle klouzala i s menšími skaty.

Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch
i Zdroj: MSI

V Dragon Center si lze upravit hodnoty DPI, polling rate (až 1000 Hz), nastavit podsvícení a funkce tlačítek. Nechybí multimediální možnosti například pro přeskakování skladeb a úpravu hlasitosti ani možnost úpravy DPI. Tuto funkci v základu umožňuje tlačítko pod kolečkem.

Samotné kolečko působí lepším dojmem než řada dražších myší. Jeho chod je prakticky neslyšný, povrchová úprava příjemná a stisk méně tuhý. Chybí ale naklápění do stran.

Dvě boční tlačítka mají lesklou povrchovou úpravu, zbytek myši je matný a nenechává na sobě otisky prstů. Tvrdý plast v kombinaci s matnou úpravou možná nebude sedět každému, nicméně díky tomu je myš esteticky velmi pěkná.

Rozložení tlačítek
i Zdroj: MSI
Rozložení tlačítek

Hlavní i obě boční tlačítka jsou relativně hlasitá. MSI sáhlo po osvědčených spínačích Omron s životností 10+ milionů stisknutí. Ladné podsvícení ve spodní části myši doplňuje svítící logo.

Myš a klávesnice k sobě velmi ladí a ačkoliv nejde o kombinaci produktů z vyšší třídy, jejich kvalita je skvělá. Bílá barva jistě osloví spíše dámy a pokud nejste velmi nároční (například na mechanické spínače), toto duo vám bohatě postačí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama