Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch
i Zdroj: MSI
Herní příslušenství Článek Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch

Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch

David Jiránek

David Jiránek

8. 4. 2022 11:15 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Společné specifikace 3. GK50 Low Profile (TKL) 4. GK50 Elite Box White
5. GK30 Combo White 6. Ovladač Force GC30 7. Závěr

Celé herní příslušenství od MSI? Není problém! Na test jsme si vzali tři mechanické klávesnice, jednu membránovou s myší a herní ovladač. Které z nich lze bez rozmýšlení pořídit a na co si dávat pozor? To se dozvíte v následujících řádcích.

Reklama

Po minulém srovnání mechanických klávesnic od CZC.gaming se dnes přesuneme ke značce MSI a jejich klávesnicím z řady Vigor. MSI zřejmě nebude první značka, která by se vám vybavila pod pojmem „mechanická klávesnice”. Výrobce je známý spíše díky svým kvalitním základním deskám, chladičům grafických karet nebo celou řadou herních monitorů a notebooků.

Od firmy s drakem ve znaku jsem tím pádem měl velká očekávání. K testu nám byly zaslány tři mechanické a jedna membránová klávesnice v combo balení s myší. Každý model se něčím odlišuje, ačkoliv všechny (až na membránovou variantu) patří do nové vyšší řady Vigor GK50.

Představení dnešních produktů
i Zdroj: MSI
Představení dnešních produktů

Ještě než se pustíme do představení jednotlivých modelů, zaujala mě hned na balení jedna zajímavost, kterou jsem minule vyčítal CZC klávesnicím. Nápis „CZ layout“ v tomto případě neznamená pouze popisky s českými znaky. Rozložení tlačítek je opravdu české. Nechybí velký enter, krátký levý shift s tlačítkem zpětného lomítka po jeho boku a samozřejmě také popisky. Jde tak o jedny z mála mechanických kláves s českým rozložením. Za to musím předem MSI pochválit.

České rozložení měly všechny modely včetně TKL varianty
i Zdroj: vlastní
České rozložení měly všechny modely včetně TKL varianty

V této celkem specifické kategorii ještě o to více vystupují modely GK50 Low Profile (a TKL verze). Nízkoprofilové mechanické klávesnice jsou derivátem nadřazené kategorie mechanik a jde o modely, které si oblíbí například uživatelé přecházející z notebooků. Složení testu je tedy následující.

Jako bonus se podíváme také na podložku pod zápěstí s označením Vigor WR01 a na herní ovladač MSI Force GC30.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama