Recenze monitoru LG 34GS95QE-B: Ultraširokoúhlý OLED pro nejnáročnější hráče
i Zdroj: Vlastní foto PCTuning.cz
Monitory Recenze Recenze monitoru LG 34GS95QE-B: Ultraširokoúhlý OLED pro nejnáročnější hráče

Recenze monitoru LG 34GS95QE-B: Ultraširokoúhlý OLED pro nejnáročnější hráče | Kapitola 3

Jan Pánek

Jan Pánek

33

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace 2. Ergonomie, ovládání, provozní vlastnosti 3. Hraní her 4. Barvy, multimédia, HDR 5. Závěr

LG 34GS95QE-B je aktuálně nejrychlejší 34" OLED monitor na trhu. Díky tomu je ideální volbou pro náročné hráče, ale s HDR a vysokým jasem je také skvělý pro sledování filmů.

Reklama

Pro hraní her se jedná o výborný monitor, základem je velmi rychlá pixelová odezva na úrovni průměrného pixelového přechodu šedá-šedá 0,6 ms. To odpovídá ostatním panelům OLED. Výsledkem je velmi ostrý obraz i při rychlém pohybu, například v akčních střílečkách z pohledu první osoby tak můžete snáze identifikovat nepřítele i v otočkách.

OLEDy mají velkou výhodu, že ani na nižší obnovovací frekvenci se pixelová odezva nezhoršuje. Takže například po připojení konzole nebo po zapnutí náročné hry v kombinaci s adaptivní synchronizací se nesníží výkon displeje. Také platí, že OLEDy nemají více overdrive režimů, pixely tedy mají jediné nastavení, které je však téměř perfektní ve všech situacích.

Pixelová odezva mezi odstíny šedé na 240 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz
Pixelová odezva mezi odstíny šedé na 240 Hz

Latence monitoru je 2,4 ms, což je opět standardní hodnota pro 240Hz monitor OLED. Pro kratší latenci byste potřebovali monitor s rychlejší obnovovací frekvencí, což je téma pro srovnání monitoru s konkurencí v závěru článku. Na rozdíl od monitorů mini LED se latence nezvyšuje při zapnutí HDR, ale zůstává na stejné hodnotě.

Jak jsem psal výše, monitor má mnoho softwarových funkcí pro hráče. Tomu je uzpůsobeno i menu, které přizpůsobuje svou logiku a řazení položek právě pro tuto cílovou skupinu. Samozřejmostí je i kompatibilita s G-Sync a Free Sync Premium Pro. 

Pixelová odezva mezi odstíny šedé na 60 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz
Pixelová odezva mezi odstíny šedé na 60 Hz

Hráči ocení i prohnutí obrazovky s poloměrem 800R. Pro takto širokoúhlý monitor se jedná o dobré řešení, protože nejen hráče obklopí akcí, ale také zabere trošku méně místa na stole. Rovné obrazovky u OLEDů očekávejte u 27“ a 32“ modelů.

Celkově se z herního pohledu jedná o skvělý monitor. OLEDy jsou v tomto ohledu perfektní a LG 34GS95QE-B jen potvrzuje toto pravidlo. Obraz se jeví velmi ostrý při všech situacích, 240Hz obnovovací frekvence je v kombinaci s WQHD rozlišením ideální, ale už budete potřebovat výkonnější počítač.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama