Recenze Vivo X80 Pro: Zavaří konkurenci parádními fotkami
i Zdroj: David Jiránek
Mobilní zařízení Recenze Recenze Vivo X80 Pro: Zavaří konkurenci parádními fotkami

Recenze Vivo X80 Pro: Zavaří konkurenci parádními fotkami | Kapitola 3

David Jiránek

David Jiránek

19. 7. 2022 09:30 10

Seznam kapitol

1. Úvod a představení telefonu 2. Specifikace, obsah balení a první dojmy 3. Obsah balení a první dojmy 4. Software, čtečka otisků prstů a displej
5. Výkon a hry 6. Fotoaparát a výdrž 7. Závěr

Vivo narušilo přirozený klid mezi zavedenými značkami a ukazuje, že i v highendu lze narazit na závan svěžího vzduchu a snahy vylepšit co se dá. X80 Pro se dere mezi ty nejlepší telefony a daří se mu to. Jak si novinka vedla v naší recenzi?

Reklama

Obsah balení a první dojmy

Telefon Vivo dodává v modré krabici, kde najdete sluchátka, kabel na nabíjení, 80W nabíječku, pouzdro, špendlík pro vytažení SIM karet a řadu příruček. Co bych rozhodně z balení vyzvedl, je velmi elegantní pouzdro. To objímá telefon ze dvou kratších stran a jen lehce vystupuje nad displej. Záda pouzdra jsou z imitace kůže. Ačkoliv jde o relativně malou ochranu, jako uživatel běžně nevyužívající pouzdra telefonu (drahý mobil se má ukazovat bez levného pouzdra) jsem se až příliš často přistihl s nasazeným obalem. Skleněná záda s matnou úpravou totiž kloužou a v imitaci kůže působí telefon nikoliv elegantně, ale ryze profesionálně. To mi ovšem k Vivu ve finále hrozně sedlo.

Obsah balení
i Zdroj: David Jiránek
Obsah balení

Po uchopení telefonu hned víte, že máte v ruce vlajkovou loď, u které se někdo snažil. Vivo X80 Pro (i díky své váze a rozměrům) působí jako poctivý kus hardwaru. Zpracování je na úrovni nejlepších Samsungů, záda ovšem telefon dostatečně odlišují, aby nenastal pocit, že jste tento kovově-skleněný sendvič někde viděli.

Logo Zeiss na zadní straně u fotoaparátů nejde přehlédnout a drobnosti, jako nápis „profesional photography“ na horní hraně, vzbuzují pocit, že je výrobce pyšný na svůj výrobek. Zároveň nejde o kýčovité detaily budící dojem, že si telefon hraje na něco, co není.

Telefon v pouzdru
i Zdroj: David Jiránek
Telefon v pouzdru

Do toho bych ovšem dodal trochu smíšené pocity ohledně jiných maličkostí. Na zádech telefonu nalezneme textové logo Vivo, pod ním jsou pak vypsané informace jako produktové číslo, výrobce, „Made in China“, certifikace a piktogram, že jej nemáte vyhazovat do popelnice. Prostě něco, co musíte mít u luxusního telefonu na očích dnes a denně! Aspoň že na tom obalu si to výrobce odpustil. Plastové pouzdro je ale natolik tenké, že ani nezasahuje nad vyčnívající fotoaparáty, tudíž sklo vůbec nechrání vůči poškrábání.

Detail na informace pod logem Viva
i Zdroj: David Jiránek
Detail na informace pod logem Viva
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama