Recenze Vivo X80 Pro: Zavaří konkurenci parádními fotkami
i Zdroj: David Jiránek
Mobilní zařízení Recenze Recenze Vivo X80 Pro: Zavaří konkurenci parádními fotkami

Recenze Vivo X80 Pro: Zavaří konkurenci parádními fotkami | Kapitola 7

David Jiránek

David Jiránek

19. 7. 2022 09:30 10

Seznam kapitol

1. Úvod a představení telefonu 2. Specifikace, obsah balení a první dojmy 3. Obsah balení a první dojmy 4. Software, čtečka otisků prstů a displej
5. Výkon a hry 6. Fotoaparát a výdrž 7. Závěr

Vivo narušilo přirozený klid mezi zavedenými značkami a ukazuje, že i v highendu lze narazit na závan svěžího vzduchu a snahy vylepšit co se dá. X80 Pro se dere mezi ty nejlepší telefony a daří se mu to. Jak si novinka vedla v naší recenzi?

Reklama

Závěr

Vivo X80 Pro dělalo od prvního dne dobrý dojem. Tak dobrý, že jsem začal zvažovat výměnu svého osobního telefonu, zejména po zapnutí soustavy fotoaparátu. Fotky, které Vivo X80 Pro dokáže vykouzlit patří k tomu nejlepšímu mezi Samsungy, iPhony a dalšími telefony zavedenějších značek.

Recenze Vivo X80 Pro: Zavaří konkurenci parádními fotkami
i Zdroj: David Jiránek

Čtečka otisků prstů konkurenci doslova deklasuje. Její rozměry, rychlost a spolehlivost s klidem označím za bezkonkurenční. U těchto bodů je zkrátka vidět, že se Vivo hodně snažilo. V segmentu nejlepších telefonů s Androidem jde o svěží vítr a razantní změnu.

Tyto dva prvky jsou zabaleny do precizně zpracovaného těla, jež dokáže vyniknout matnou povrchovou úpravou zad. Displej nabízí skvělé barvy, vysoký jas a 120 Hz. OLED panel s podporou always on zkrátka dělá radost.

Také nabíjení nezůstalo pozadu a 80 W vám dá během pár minut energii na zbytek dne. Kam se hrabe kafe. Rychlé nabíjení trochu kazí jen průměrná výdrž.

Každému nemusí sednout rozměry, vysoká hmotnost a její špatné rozložení. Objektivy a optika převažují nevýhody telefonu, a předčí i další fyzické komponenty.

Snapdragon 8 gen 1 má výkonu na rozdávání a jde to znát plynulostí při multitaskingu i ve hrách. Bohužel se musíte kolikrát obejít bez 120 FPS a ergonomie při držení telefonu na šířku rovněž nepatří mezi nejlepší. Design si zde vybral svoji daň.

Pokud chcete ukázat, že máte vkus a ohromit fotkami, je Vivo X80 Pro skvělá volba. Malinké nedostatky v softwaru lze přehlédnout a výrobce je postupně ladí. Zbytek telefonu vyzívá konkurenci k tvrdému boji. Za 27 tisíc korun nejde o levnou vlajkovou loď, po mnoha stránkách se ovšem vyplatí.

Vivo X80 Pro

Verdikt

Špičkový model od výrobce, který se snaží porazit zavedené značky. Pokud hledáte výkonný mobil se skvělým fotoaparátem, dokonalou čtečkou otisků, parádním displejem a prakticky bezchybným zpracováním, Vivo X80 Pro zařaďte do nejužšího výběru. Nečekejte ale dokonalý stroj. Vydrž je na dnešní dobu průměrná a výkonný Snapdragon prostě hřeje.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Excelentní zpracování
Rychlá a velká čtečka otisků prstů
Skvělý displej
Fotoaparáty a velká řada režimů
Optimalizovaný software
Výkon hodný vlajkové lodě
Zahřívání při maximálním výkonu
Ergonomie tvaru těla telefonu
Průměrná výdrž
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama