SilentiumPC Navis 120 a 240 Pro – AiO vodní kity pro CPU
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek SilentiumPC Navis 120 a 240 Pro – AiO vodní kity pro CPU

SilentiumPC Navis 120 a 240 Pro – AiO vodní kity pro CPU | Kapitola 7

Z. Obermaier

Z. Obermaier

11. 12. 2017 03:00 24

Seznam kapitol

1. SilentiumPC uvádí AiO sety Navis Pro 2. Specifikace a balení AiO kitů Navis Pro 3. AiO kity Navis Pro v obrazech (Galerie) 4. Postup montáže
5. Testovací sestava 6. Výsledky měření 7. Závěr – hodnocení

SilentiumPC, známý u nás především díky chladičům s výborným poměrem cena/výkon, se rozhodl rozšířit portfolio také o AiO vodní sady. Uvádí na trh dva chladiče, u nichž v tomto trendu pokračuje – své vodníky nabízí za téměř nejnižší cenu na trhu. Vyplatí se ušetřit, nebo je nízká cena vykoupena kompromisy? Zjistíme v testu.

Reklama

Závěr – hodnocení

SilentiumPC Navis 120 a 240 Pro – AiO vodní kity pro CPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Nechci se už opět zabývat otázkou, zdali se do běžného PC vyplatí vodní chlazení, řekněme AiO kit. Na trhu jsou jich desítky a výrobci tedy vědí, že je o ně zájem. Chladí většinou lépe než vzduchová chlazení, ale hlavně výrazně tišeji. Pokud tedy AiO chcete, není důvod vám tuto volbu rozmlouvat, bezúdržbový vodník je snadné a efektivní chlazení, které nezklame. Tedy většinou nezklame, jelikož sady od pochybných výrobců mohou být kvalitativně zcela jinde, než čekáme. Na ty si dejte pozor a kupujte jen od osvědčených výrobců, je zde větší šance na kvalitnější produkt.

Dva nové AiO kity od SilentiumPC jsou zajímavé z několika pohledů. První je samozřejmě cena, která je, ve vztahu k vodním sadám, opravdu nízká. Můžete argumentovat, že vzduchový chladič za několik stokorun také odvede svou práci, ale jejich uživatelům nejsou AiO kity určené. Kupcům nejlevnějších chladičů nezáleží na tichu a komfortu. Těm kterým na něm záleží, AiO poslouží perfektně. Vodní kity této třídy jsou takovým kompromisem mezi plným vodníkem a kvalitním vzduchem, jelikož cena sedí někde uprostřed. A totéž platí i o chladicím výkonu.

Pokud budeme hovořit konkrétně o SilentiumPC Navis, zpracování je velice dobré, ventilátory solidně tiché, stejně tak hlučnost pumpy příjemně překvapila. Pokud ventilátory zkrotíte a nenecháte je v režimu Auto zapojené v konektoru CPU_FAN, budete oblažení naprostým tichem i při chlazení CPU třeba i na na 1,4 V. Do rychlosti kolem 1500 ot./min jsou pěkně tiché. Provedení a design není nic exklusivního, obyčejný plast bez prémiové povrchové úpravy. Zde to ale nevadí, záleží především na výkonu a hlučnosti a zde není žádný problém.

Závěrečné shrnutí je tedy zřejmé: Vysoký chladicí výkon srovnatelný s dvakrát dražšími AiO sety, tichý chod pokud snížíte otáčky ventilátorů, dobré zpracování, nulová údržba a pět let záruka. To všechno za hodně dobrou a zajímavou cenu. V tomto případě se vyplatí ušetřit a koupit si levné AiO od SilentiumPC. Výsledek je lepší, než když investujete do highendových vzduchových chladičů, které nejsou o mnoho levnější.

SilentiumPC Navis 120 a 240 Pro – AiO vodní kity pro CPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Za výborný poměr cena/výkon udělujeme AiO chladičům SilentiumPC Navis stříbrnou hvězdu.

SilentiumPC Navis 120 a 240 Pro – AiO vodní kity pro CPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Za poskytnutí kitů pro test děkuje SilentiumPC

SilentiumPC Navis 120 a 240 Pro – AiO vodní kity pro CPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama