Sleeping Dogs — náročný a krásný klon GTA
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Sleeping Dogs — náročný a krásný klon GTA

Sleeping Dogs — náročný a krásný klon GTA | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

3. 9. 2012 03:00 31

Seznam kapitol

1. Nový a špičkový herní engine 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování hran 4. Výsledky GK s vyhlazováním (High) 5. Výsledky GK s vyhlazováním (Extreme) 6. Vliv procesoru na hru
7. Vliv nastavení na hru I 8. Vliv nastavení na hru II 9. Galerie in game screenshotů 10. Výběr recenzí herních magazínů 11. Závěr

Od Sleeping Dogs se mnoho nečekalo. O to příjemnější je překvapení, že z nástupce True Crime je skvělá hra. Výborná je navíc i technická stránka. PC verze je vylepšená snad ve všem, podporuje DirectX 11, má textury v HD rozlišení... Jen hardwarové nároky jsou při nejvyšším nastavení detailů včetně vyhlazování opravdu velké.

Reklama
Sleeping Dogs — náročný a krásný klon GTA
i Zdroj: PCTuning.cz

Se změnou jména série True Crime na Sleeping Dogs přišla i ona dlouho očekávaná změna kvality. Herní stránka Sleeping Dogs je skutečně na úrovni. Svědčí o tom třeba i hodnocení na serveru Metacritic 84 bodů, které je navíc mnohými hráči podhodnoceno (viz uživatelské skóre 8.5). Vynikající má Sleeping Dogs také technické provedení. Ačkoli byla PC verze portována z herních konzolí, vývojáři ji značně vylepšili a přidali textury ve vysokém rozlišení (netradičně šířené formou DLC rozšíření, samozřejmě zdarma), podporu DirectX 11, ambient occlusion, vyšší dohlednost atd. Výsledkem je pravděpodobně vizuálně nejlepší městská akce současnosti, zejména noční projížďky virtuálním Hong Kongem působí báječně.

Sleeping Dogs — náročný a krásný klon GTA
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na hardwarové nároky lze pohlížet ze dvou úhlů. Pokud vyžadujete hraní každé hry na skutečně nejvyšší nastavení detailů, je Sleeping Dogs velmi náročnou hrou a v rozlišení 1920 × 1200 px jsem přes 40 fps naměřil jen s AMD Radeonem HD 7970. Pokud ale o stupeň snížíte úroveň vyhlazování hran, během hraní si rozdílů stěží všimnete a nároky jdou výrazně dolů. Sleeping Dogs je rázem i ve Full HD rozlišení plynule hratelný třeba na starším ATI Radeonu HD 5870 či nVidii GeForce GTX 560 Ti. Po snížení vyhlazování na úplné minimum pak hra při nejvyšším nastavení všech ostatních detailů plynule běží třeba i na GeForce GTS 450. Mluvit o extrémních nárocích proto rozhodně není místě.

Sleeping Dogs — náročný a krásný klon GTA
i Zdroj: PCTuning.cz

Nároky na výkon procesoru jsou na rozumné úrovni. Pro plynulé hraní postačí průměrně výkonný čtyřjádrový procesor, problémy s plynulostí budou mít jen majitelé starších dvoujádrových procesorů. Potěší také funkční nastavení detailů, vynecháme-li již zmiňované vyhlazování hran, přinese snížení zbylých detailů až dvojnásobný nárůst výkonu.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama