SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo

SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo | Kapitola 2

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

8. 10. 2022 16:00

Seznam kapitol

1. Úvod, vybalení 2. Design, tlačítka, ergonomie 3. Senzor a software 4. Závěr

Myši zaběhnutých výrobců jsou už vesměs tak kvalitní, že se nedá vybrat špatně. Mají špičkové senzory, dobré tvary a zvládají všechno možné. Je to i případ testované myši plné děr od SPC?

Reklama

Myš se drží standardního konstrukčního vzoru, je univerzální pro obě ruce (samozřejmě mimo tlačítek na levé straně pro palec pravé ruky). Hlavní tlačítka jsou oddělená od zbytku, což vždy vyzdvihuji jako plus. Nemám rád jednolitý kus plastu, který je hřbetem i tlačítky zároveň. Kolečko a tlačítko pro změnu DPI také okupují ty místa, kde bychom je čekali. 

Na první pohled je jasné, že na materiálu se šetřilo. Hexagonální výřezy ve tvaru včelí plástve jsou po celé myši. Nejen na tlačítkách a vrchu, ale i na bocích a stejně tak na podvozku. Výsledná hmotnost je skutečně muší, pouhých 69 gramů, a to včetně interní baterie. A hmotnost je to, na čem záleží. K čemu špičková moderní myš, kdyby vážila jako planeta? Šest tlačítek je dostatečné pro všechny běžné aktivity. Spínače Kailh mají odpor tak akorát, aby se prsty neunavovaly. Na spodní straně je přepínač typu připojení a malá garáž pro USB dongle. 

Podsvícení, které lze na myši vykoumat, se šíří z kolečka, a to pouze jako decentní linka po obvodu. Druhá linka září na zádi, těsně na hraně. Opět jde o střídmý svit, zapomeňte na zářivé neony z velkoměstských bulvárů. A poslední věc produkující fotony je logo SPC uvnitř myši. I vy lišáci. 

Odpojitelný kabel na čumáku je dnes už výhradně USB-C, doby micro USB jsou doufejme pryč. Samotný špagát je docela bytelně opletený látkou, ale po pomačkání lze zjistit, že je to hlavně kamufláž a uvnitř bude normální hubený drátek. Celkově však jde o povedenou, lehkou a na držení příjemnou myš. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama