SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo

SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

8. 10. 2022 16:00

Seznam kapitol

1. Úvod, vybalení 2. Design, tlačítka, ergonomie 3. Senzor a software 4. Závěr

Myši zaběhnutých výrobců jsou už vesměs tak kvalitní, že se nedá vybrat špatně. Mají špičkové senzory, dobré tvary a zvládají všechno možné. Je to i případ testované myši plné děr od SPC?

Reklama

Když je něco děravé, nemusí to být nutně vadné. Třeba takový cedník bez děr by jaksi postrádal svou kruciální funkci. Naopak řidič plesnivé škodovky s prožranou podlahou nebude nadšený, že je z něj Fred Flinstone. Ale cílené strukturální děrování je způsob, jak ulehčit na hmotnosti. To platí i v případě té rezaté škodné. Ztráta několika desítek kilogramů plechů může značně urychlit akceleraci a zlepšit dynamiku. Což je dvousečné, jezdit rychleji v rozpadajícím se vozu není ideální. 

Za poslední roky se ale vědomého okleštění materiálu chytli výrobci myší a stal se z nich běžný standard. V tomto případě má ale perforace opodstatnění. Děrovaná myš je lehčí a nepotí se na ní ruka. Nevýhodou je náchylnost k zachytávaní prachu a drobků ve vnitřnostech myši, ale obvykle stačí otočit ji na záda a vyklepat. 

Zástupcem dietních myší je testovaný SPC Gear Lix Plus Wireless. Jde o univerzálně tvarované nářadí s šesti tlačítky, nadupaným senzorem, odpojitelným špagátem a bezdrátovým připojením. O snímání se stará senzor PixArt 3370 s rozlišením 19000 CPI, tlačítka podporují spínače Kailh GM 8.0 s výdrží 80 miliónů kliků a bezdrátové připojení frčí na 2,4 GHz. K tomu samozřejmě trocha podsvícení, nízká hmotnost a ovládací software. Zkrátka standardní herní náčiní pro každou situaci.

SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo
i Zdroj: SPC Gear

Balení samotné je opět malá plastová krabička, ve které sedí myš, kabel, dongle, náhradní teflony, samolepka SPC a brožura. Tento způsob miniaturní prezentace je mi mnohem sympatičtější než klasické papírové škatule. Pevná plastová krabička se zacvakávacím víkem může být využita i jinak, třeba na svačinu nebo sbírku vytržených zubů. 

Nesmí chybět tabulka parametrů.

SPC Gear LIX Plus Wireless – bezdrátové děravé torpédo
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama