State of Decay – zombie smažba v otevřeném světě
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek State of Decay – zombie smažba v otevřeném světě

State of Decay – zombie smažba v otevřeném světě | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 11. 2013 14:00 18

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové zařazení 2. Příběh 3. Strategické možnosti 4. Technické zpracování, závěr

State of Decay není jen další střílečkou, kde běžíte koridorem a střílíte po škaredých pixelech. Přináší otevřený herní svět, ve kterém se scénář mění podle nastalých situací. Jediným úkolem je PŘEŽÍT. Není to zas tak jednoduché, život máte jenom jeden a loadnout si můžete akorát tak začátek. Škoda jen těch bugů...

Reklama

Těmito herními mechanismy se do hraní vkrádají silné strategické prvky a také motivace k tomu, abyste plnili vedlejší mise. Vedlejších misí je přehršel a nikdo vás do nich nenutí. V podstatě můžete dělat, co se vám zlíbí, a psát tak svůj vlastní příběh – vy rozhodujete o tom, co nového se v aktuálním obydlí postaví, vy rozhodujete o tom, kdy a kam se přestěhujete atd. Přitom ale nikdy nezískáte pocit, že vše plyne tak, jak jste si usmysleli a často pocítíte zklamání nebo hořkost, která plyne z pocitu odpovědnosti. Což autorům slouží ke cti.

State of Decay – zombie smažba v otevřeném světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Za co autory naopak nepochválím neskutečné množství bugů, kterými jsme doprovázeni na každém kroku.  Problémy se světly (především s jejich nerealistickým ztvárněním, ale také s přesvícením atd.) bych určitě odpustila, ale skutečnost, že zombie klidně probíhají zdmi baráků, nebo se pravidelně zasekávají v kamení, odpustit nelze.

Osobně jsem doufala, že verze z Xboxu bude na PC značně vylepšena, ale opak se stal skutečností. Přehnaně jednoduchý soubojový systém zůstal stejně jako triviální jízdní model, který zde navíc dokáže ztropit ještě větší problémy – například při jízdě v některých rychlejších autech budete mít pocit, jako byste jeli v dětském kočárku, jelikož pérování je vážně přestřelené a houpe s vámi na všechny světové strany. To samé se pak dá tvrdit o několikametrových skocích, které na vybraných hrbolech absolvujete při rozjezdu z pár metrů.

State of Decay – zombie smažba v otevřeném světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Ostatní auta více méně nezlobí, ale všechna umí i při maximálních rychlostech zastavit během sekundy, takže skuhrání na propracovanější jízdní model směruje i k nim. Také grafické ztvárnění je hodně podprůměrné a i když autoři do hry oproti Xboxové verzi vpašovali pár nových objektů (například vybavení domů, např. lednice), moc to nepomohlo. Tato skutečnost spíš vede k myšlence, proč svůj čas raději neinvestovali na vychytání mušek.

Oproti Xboxu je však PC verze otevřenou platformou, a tak se klidně může stát (a pravděpodobně se i stane), že po vydání několika patchů se ze State of Decay na našem harddisku vyklube bezchybná hra, která vedle fanoušků zombie her udělá radost i mnoha dalším hráčům. Do té doby ale koupi této hry dobře zvažte. Sice nabízí spoustu zábavy a neotřelých herních možností, těch bugů je ovšem na jednu hru až moc.

State of Decay – zombie smažba v otevřeném světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama