Test superlevných tabletů s Win 8.1: Dá se s nimi pracovat?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Test superlevných tabletů s Win 8.1: Dá se s nimi pracovat?

Test superlevných tabletů s Win 8.1: Dá se s nimi pracovat? | Kapitola 3

Marek Vacovský

Marek Vacovský

24. 2. 2015 03:00 27

Seznam kapitol

1. Úvod a základní informace 2. Kvalita zpracování, design a balení: Lenovo Miix 3 8 3. Zvuk a displej: Lenovo Miix 3 8 4. Prostředí a dojmy z používání: Lenovo Miix 3 8 5. Zpracování, design a balení: Nextbook 8 Quad Core... 6. Zvuk a displej: Nextbook 8 Quad Core Win 8.1 7. Prostředí a dojmy z používání: Nextbook 8 Quad Core
8. Zpracování, design a balení: Prestigio MultiPad.. 9. Zvuk a displej – Prestigio MultiPad Visconte Quad 10. Prostředí a dojmy z používání: Prestigio MultiPad... 11. Porovnání snímků z fotoaparátů 12. Porovnání hardwarových parametrů 13. Výkon, paměť a výdrž v číslech 14. Jak si vedly?

V uplynulých týdnech jsme pro vás testovali několik tabletů velmi zajímavých z mnoha hledisek. Zaměřili jsme se totiž na nejlevnější stroje s Windows 8.1 s Bing, které v Česku můžete oficiálně zakoupit. Jak v našem testu uspěly tablety s logy Nextbook, Prestigio a Lenovo? Výsledky v reálném použití vás možná překvapí.

Reklama

Displej

Netradiční – tak lze v segmentu Windows tabletů hodnotit 7,85palcový displej přístroje. Nabízí totiž poměr stran 4:3, který běžně vídáme u tabletů s iOS a Android, ve Windows vodách se však stále jedná o exotiku. Rozlišení sice činí dnes už podprůměrných 1 024 × 768 pixelů, ovšem rastru si z běžné pozorovací vzdálenosti nemáte šanci všimnout a celková jemnost činí 163 pixelů na palec. Použitá je technologie IPS.

Test superlevných tabletů s Win 8.1: Dá se s nimi pracovat?
i Zdroj: PCTuning.cz
Test superlevných tabletů s Win 8.1: Dá se s nimi pracovat?
i Zdroj: PCTuning.cz

A poznatky z praxe? Displej je výborně čitelný i na přímém slunci a nabízí velmi dobré pozorovací úhly, zobrazovač Prestigia je na tom však o něco lépe. Maximální hodnota jasu je též zcela dostačující a povětšinou jsem si v běžně osvětlené místnosti vystačil s jasem zhruba na 50% hodnotě. Při nastavení na 100 % je pak displej s přihmouřením oka čitelný i na přímém slunci. I v hodnotě jasu je pak o něco svítivější panel Prestigia, zatímco nejhůře je na tom s velkým odstupem Nextbook.

Test superlevných tabletů s Win 8.1: Dá se s nimi pracovat?
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Zvuk

I v tomto bodě se Lenovo od konkurence odlišuje – rozhodlo se totiž stereo reproduktor prakticky umístit na horní bok, což znamená, že při položení na stůl není zvuk tlumen, a to hodnotíme pozitivně. Samotná kvalita zvuku z reproduktoru nijak extra nevybočuje z tabletového průměru – hlasitost je dostatečná, ovšem zvuk je jaksi „plechový“. Na sledování filmů dostačující, pro náročnější poslech hudby už ne. Tabletu samozřejmě nechybí ani 3,5mm jack konektor, sluchátka sice v balení nejsou, ale po připojení dražších modelů je zvuková kvalita velmi dobrá, zde už uspějí i náročnější posluchači.

Celkově se nám Lenovo kvalitativně jevilo mezi tablety v tomto srovnání uprostřed. Prestigio mělo o něco reálnější zvukový přednes, zatímco Nextbook o něco ztrácel.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama