To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z počítačových RPG podle vás

To nejlepší z počítačových RPG podle vás | Kapitola 7

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 2. 2015 03:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod, Ultima I: The First Age of Darkness 2. Dungeon Master, Might and Magic I: The Secret of... 3. Eye of the Beholder, Ishar: Legend of the Fortress 4. Realms of Arkania: Blade of Destiny, Final Fantasy VII 
5. Baldur´s Gate, Icewind Dale 6. Deus Ex, Gothic 7. Star Wars: KOTOR, Vampire: the Masquerade – Bloodlines 8. Dragon Age: Origins, The Elder Scrolls V: Skyrim

RPG jsou jedním z nejoblíbenějších herních žánrů. Proto jsme jim před několika dny věnovali článek s názvem To nejlepší z počítačových RPG všech dob, ve kterém jsme vás vybízeli, abyste se do výběru zapojili také a připomněli další tituly, které utkvěly v paměti vám. A dalších skvělých RPG se sešlo víc než dost.

Reklama

Star Wars: Knights of the Old Republic

  • Datum vydání: červen 2003 (Xbox 360), září 2003 (PC)
  • Vývojář: Bioware
  • Zajímavost: Ve hře se nachází několik miniher. Můžete si v nich zahrát Pazaak, karetní hru o republikové kredity, dále se můžete přihlásit do závodů v kluzácích, nebo se utkat ve vesmírných bitvách se sithskými stíhačkami.

4000 let před Galaktickým impériem. Jste poslední nadějí řádu Jedi, který v boji proti nemilosrdným Sithům ztratil stovky rytířů. Chopíte se šance a stanete se spasitelem, nebo se rozhodnete utéct k temné straně? To si v této hře musíte rozhodnout sami. A k rozhodování toho budete mít o mnoho víc! Otevřený herní svět, spousta předmětů a zbraní, zábavné tahové souboje a místo ve vaší družině až pro dva hrdiny. Tak nějak by se dalo RPG Star Wars: Knights of the Old Republic shrnout v rychlosti. Jo, skoro bych zapomněla. Ve hře si můžete postavit svůj vlastní světelný meč. Dokážete odolat?

To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Vampire: the Masquerade – Bloodlines

  • Datum vydání: 16. listopadu 2004
  • Vývojář: Troika Games
  • Zajímavost: Ačkoliv na hře úpěnlivě pracoval 32členný tým po více jak 3 roky, hra vyšla v nedokončeném stavu. Tristní technické zpracování nepřebila ani skutečnost, že Vampire: the Masquerade – Bloodlines obsahovala propracované herní mechaniky. V době vydání se prodalo pouze 80 000 kopií hry, což vedlo k zavření studia Troika Games.

Vampire: the Masquerade – Bloodlines je pravděpodobně jediná povedená RPG hra z upířího prostředí. Se svým hrdinou se zde vydáváte odhalit tajemstvím opředenou relikvii, která zvěstuje konec upíří říše. Během hry se můžete přidat k jednomu z několika upírských klanů, jež vám propůjčují unikátní nadpřirozené schopnosti. Samozřejmostí hry je otevřený herní svět do nějž se promítají vaše činy, spousta vedlejších misí a vysoké produkční hodnoty, díky nimž Vampire: the Masquerade – Bloodlines vypadá poměrně dobře ještě i dnes.

To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama