To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z počítačových RPG podle vás

To nejlepší z počítačových RPG podle vás | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 2. 2015 03:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod, Ultima I: The First Age of Darkness 2. Dungeon Master, Might and Magic I: The Secret of... 3. Eye of the Beholder, Ishar: Legend of the Fortress 4. Realms of Arkania: Blade of Destiny, Final Fantasy VII 
5. Baldur´s Gate, Icewind Dale 6. Deus Ex, Gothic 7. Star Wars: KOTOR, Vampire: the Masquerade – Bloodlines 8. Dragon Age: Origins, The Elder Scrolls V: Skyrim

RPG jsou jedním z nejoblíbenějších herních žánrů. Proto jsme jim před několika dny věnovali článek s názvem To nejlepší z počítačových RPG všech dob, ve kterém jsme vás vybízeli, abyste se do výběru zapojili také a připomněli další tituly, které utkvěly v paměti vám. A dalších skvělých RPG se sešlo víc než dost.

Reklama

Eye of the Beholder

  • Datum vydání: rok 1991
  • Vývojář: Westwood Studios
  • Zajímavost: Hra se dočkala dvou pokračování: Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon a Eye of the Beholder III: Assault on Myth Drannor. Mezi prvním a druhým a mezi druhým a třetím dílem Eye of the Beholder hráči mohli přenášet svou těžce vypiplanou družinu.

Eye of the Beholder je 3D akční RPG viděná z pohledu první osoby, v němž se se svou družinou vydáváte pod povrch města Waterdeep zničit neznámé zlo, které ho sužuje. Původní čtyřčlenná družina se postupem času může rozrůst až na šestičlennou partu spolu s tím, jak plníte vedlejší úkoly a přibíráte NPC postavy. Nejen v tomto směru je tak Eye of the Beholder velmi podobná starší hře Dungeon Master. Z dnešního pohledu se už totéž dá říci i o dobové grafice, i když u Eye of the Beholder byla nesrovnatelně hezčí.

To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Ishar: Legend of the Fortress

  • Datum vydání: rok 1992
  • Vývojář: Silmaris
  • Zajímavost: Ve hře probíhalo střídání dne a noci, na čemž byly závislé některé služby. Například peníze do banky jste si tak mohli uložit jedině přes den. V noci hrozilo, že budete okradeni.

Ishar: Legend of the Fortress navazuje na hru Crystals of Arborea z roku 1990, nejedná se však o její přímé pokračování. Jedná se o krokovací dungeon z fantasy prostředí, v němž jste vedle soubojů v reálném čase řešili hlavolamy či hádanky ve stylu point-and-click adventur. Na začátku hry hráči dostali do ruky jednoho hrdinu, k němuž jste postupně přibírali další členy družiny. Možnost vytvořit si celou partu ještě před hrou za pomoci generátoru byla k dispozici až ve třetím dílu.

To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama