To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z počítačových RPG podle vás

To nejlepší z počítačových RPG podle vás | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 2. 2015 03:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod, Ultima I: The First Age of Darkness 2. Dungeon Master, Might and Magic I: The Secret of... 3. Eye of the Beholder, Ishar: Legend of the Fortress 4. Realms of Arkania: Blade of Destiny, Final Fantasy VII 
5. Baldur´s Gate, Icewind Dale 6. Deus Ex, Gothic 7. Star Wars: KOTOR, Vampire: the Masquerade – Bloodlines 8. Dragon Age: Origins, The Elder Scrolls V: Skyrim

RPG jsou jedním z nejoblíbenějších herních žánrů. Proto jsme jim před několika dny věnovali článek s názvem To nejlepší z počítačových RPG všech dob, ve kterém jsme vás vybízeli, abyste se do výběru zapojili také a připomněli další tituly, které utkvěly v paměti vám. A dalších skvělých RPG se sešlo víc než dost.

Reklama

Baldur's Gate

  • Datum vydání: 1998
  • Vývojář: BioWare
  • Zajímavost: Splněním jednoho z postranních questů si hlavní postava může vysloužit romantickou lásku zadavatelky.

Baldur's Gate je vsazená do prostředí Forgotten Realms světa Dungeons & Dragons. Zde se stáváte tajemným hrdinou, kterému z neznámého důvodu zabijí učitele a následně jdou po hlavní postavě. V průběhu hry se k hrdinovi mohou přidávat další NPC postavy, které následně v boji ovládáte sami. Na hře je unikátní systém reputace, díky kterému na vás postavy ve hře reagují různým způsobem – bojí se vás, a jsou odmítavé, pokud jste zlí, nebo vám naopak rády vyjdou vstříc, pokud jste dobří. Úroveň vaší reputace pak může mít vliv i na vaši družinu. Někteří družiníci vás kvůli reputaci mohou opustit, což může mít tragické následky.Souboje Baldur's Gate probíhaly v reálném čase. Pokud hráč své družině chtěl rozdat rozkazy, hru musel zapauzovat. 

To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Icewind Dale

  • Datum vydání: 2000
  • Vývojář: Black Isle Studios

Zajímavost: Přestože je hra poměrně obtížná, speedrunnerům se ji daří pokořit přibližně za půl hodiny a pár minut k tomu – rekord dokončení Icewind Dale je 32 minut 57 sekund.

Také Icewind Dale je stejně jako hra Baldur's Gate zasazena do světa Forgotten Realms, konkrétně do nehostinné planiny Icewind Dale a také ona se hraje podle pravidel Dungeons and Dragons. Během hry vás doprovázejí rozhovory, které nabízejí několik možných odpovědí, čímž můžete propadnout iluzi, že na vaší odpovědi skutečně záleží. Tak to ale samozřejmě ve většině případů není. Co se týče zbytku hry, ten vyplňují především real-timeové souboje, během nichž můžete rozkazy dávat výhradně po zapauzování hry.

To nejlepší z počítačových RPG podle vás
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama