Twitter má CEO, ženu. Nálož novinek z Google I/O #TYDEN ~ 15. května
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Twitter má CEO, ženu. Nálož novinek z Google I/O #TYDEN ~ 15. května

Twitter má CEO, ženu. Nálož novinek z Google I/O #TYDEN ~ 15. května | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

15. 5. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Qualcomm šmíroval uživatele. EU bude regulovat AI. ROG představil herní handheld ROG Ally. Trump na Telegramu, nebo taky možná ne. Disney+ ztrácí předplatitele. Na Twitter jednou za 30 dní, jinak hrozí ztráta účtu. Twitter Blue se nedaří.

Reklama

Umělá inteligence

ChatGPT je postavena na smluvních pracovnících za 15 dolarů na hodinu, bez čehokoliv dalšího. Artificial intelligence trainer (trenér umělé inteligence) je nová profese, spojená se snahou získat co nejvíc za co nejméně peněz. Bez jejich práce by žádná AI jako ChatGPT neexistovala. (NBC News)

Autonomní GPT-4: od ChatGPT do AutoGPT, AgentGPT, BabyAGI, HuggingGPT, a dále (Towards AI)

Spotify odstranilo zhruba 7 % skladeb nahraných AI hudebním startupem Boomy, tedy „desítky tisíc“ skladeb, kvůli podezření, že se boti vydávají za lidské posluchače. (FT)

Těžaři kryptoměn našli nové uplatnění. Upozorňují, že mají GPU hodící se pro AI. Klasicky nutno brát s rezervou, je to Bloomberg. (Blomberg)

Výbory zákonodárců EU schválily přísnější návrh pravidel pro umělou inteligenci (Reuters)

MusicLM od Google je nově dostupné i veřejnosti. Musíte ale požádat a doufat, že vás pustí dovnitř. MusicLM je AI generující hudbu na základě slovního zadání. (Engadget)

Betaverze pluginů ChatGPT a prohlížení webu nově pro uživatele Plus, tedy platící. Dost zásadní novinka i dobrý důvod proč si pořídit placenou verzi. V „obchodu“ s pluginy jich je dobrých sedm desítek, Aktivní můžete mít tři. (ChatGPT, Search Engine Journal)


Software

Kalendář Google a Připomínky Asistenta budou brzy převedeny do Úkolů Google. Google si od toho slibuje sjednocení. A navíc umožní vytvářet Úkoly z Gmailu, Dokumentů i Chatu (Google)

Apple oznámilo Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad. Budou k dispozici jako předplatné od 23. května. Final Cut vyžaduje čip M1 nebo novější a Logic A12 nebo novější. (9to5Mac)

YouTube, Waze a Zoom míří do aut s nativním softwarem pro Android (TechCrunch)

Google představil experimentální službu Universal Translator. Přepisuje video do nového jazyka a synchronizuje rty mluvčího tak, aby odpovídaly novému zvuku. (TechCrunch)

Google Cloud oznamuje nový virtuální superpočítač A3 s Nvidia H100 GPU. Určen pro „nejvýkonnější trénink pro dnešní pracovní úlohy v oblasti strojového učení“. (TechCrunch)


Mobilní aplikace

Amazon oznámil, že Amazon Anywhere umožní uživatelům aplikací třetích stran nakupovat související předměty z reálného světa přímo v aplikaci, kterou spouští s novou AR hrou Peridot od společnosti Niantic. (Geek Wire)

První pohled na Peridot, novou hru s rozšířenou realitou od tvůrců Pokémon Go. Zásadní otázka je, zda jsou „moderni Tamagoči“ skutečně něco, co zaujme, a navíc zda je svět připravený na další AR hru, když ani ty předchozí neuspěly. Tím je míněný Harry Potter, Catan či Transfomers. (MIT Technology Review)

Síť Najít moje zařízení od Googlu nově upozorní na neznámá zařízení AirTags, novinka oznámena na Google I/O (TechCrunch)

Nové Google Home přidává lepší ovládání a přizpůsobitelnost. Novinkou je i podpora Matter na zařízeních iOS (The Verge)

Google Wear OS 4 s lepší výdrží baterie a podporou ciferníků třetích stran (Tech Crunch)

Od června nebude na Apple Watch možné používat Facebook Messenger. Aplikace pro Watch přestane existovat (Gizmodo)


Hry

Mezinárodní olympijský výbor přidává Fortnite do Olympic Esports Series, pět let poté, co kritizoval střílečky a odmítal je jako propagaci násilí. Fornite se tak připoji k Just Dance a Gran Turismo. Celá akce bude také součástí crossoveru ve Fortnite, přičemž speciálně navržený ostrov bude propagovat olympijskou událost. (Eurogamer)

Nintendo údajně vydalo DMCA takedown pro homebrew projekty pro Switch. Vývoj emulátoru Skyline Switch byl zastaven (GBAtemp)

Sony a Neill Blomkamp se vydali zfilmovat Gran Turismo. (The Verge)

ROG představil ROG Ally, svůj první herní handheld se systémem Windows (tisková zpráva)

  • ROG Ally zná oficiální cenu, na lokální trh se nejdříve dostane výkonnější varianta (PCTuning)

První recenze The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom jsou tu. Podle nich jde o absolutní pecku (Hrej)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama