Twitter zpoplatní API. Velký problém. Facebook roste, 2 miliardy DAU #TYDEN 6. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Twitter zpoplatní API. Velký problém. Facebook roste, 2 miliardy DAU #TYDEN 6. února

Twitter zpoplatní API. Velký problém. Facebook roste, 2 miliardy DAU #TYDEN 6. února | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

6. 2. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Raketový růst ChatGPT a revoluce s tím spojená. Děravý Telegram. GA4 se blíží. Skládací iPad? Asana zdražuje. Katalog a vyhledávání podcastů. Buffer doplnil Mastodon. Vlny propouštění.

Reklama

Marketing, komunikace

Nezapomeňte včas plánovat účast na konferencích, seminářích a veletrzích. Únor je už v plném proudu, ale březen až za měsíc. Akce v dalších měsících postupně doráží do Kalendáře na FeedIT

Kalendář akci na FeedIT.cz
i Zdroj: PCTuning.cz
Kalendář akci na FeedIT.cz

Falešný profil LinkedIn s počítačem vytvořenou profilovou fotografií se úspěšně spojil s americkými úředníky a dalšími vlivnými osobami.  V článku se objevuje dost podstatná otázak?: Proč obličeje vytvořené AI (deepfake pomůckami) vypadají více skutečně než reálné fotky. (Scroll.in)

Mark Zuckerberg říká, že tématem vedení společnosti Meta pro rok 2023 je „rok efektivity“, a zdůrazňuje, že cílem společnosti je „stát se lídrem v oblasti generativní umělé inteligence“. (TechCrunch)

Skupina poslanců Evropského parlamentu spouští web pro zaměstnance Evropského parlamentu a úředníky EU, aby upozornili na „podezřelý lobbing“ ze strany velkých technologických firem a dalších zájmových skupin. K nalezení na lobbyleaks.eu. Něco podobného by se hodilo i v Česku. (The Guardian)


Bezpečnost, soukromí, právo

Využití ChatGPT pro obcházení anti-spamových filtrů Gmailu  je vlastně prosté. Vezmete něco detekované jako spam u Google a AI požádáte o přepsání, vylepšení. Výhra. (Neel Chauhan)

Na uživatele Bitwardenu (ale i dalších správců hesel) míří phishingové inzeráty šířené přes Google. Praktická ukázka toho, že blokování reklamy je bezpečnostní opatření. (gHacks)

Pornhub zkouší nového chatbota, který nabízí pomoc lidem hledajícím výrazy, o nichž se domnívá, že by mohly obsahovat odkazy na fotografie se zneužíváním dětí. (Wired)

Hacker objevil chybu umožňující překonat 2FA Facebooku a Instagramu a ukrást účet. Programátoři poněkud zapomněli omezit počet neúspěšných pokusů o zadávání neplatného kódu. Chyba je už opravena. (TechCrunch)

FTC neuspělo, federální soudce odmítl zastavit akvizici VR startupu Within Unlimited, Meta jej může koupit. Zdůvodnění prozatím není známo. (Wired)

Eufy nejdřív usilovně vzdorovali, ale nakonec přiznali děravé kamery a slibují nápravu. Jen je otázka, proč bylo potřeba dva měsíce zapírat a mlžit. (Ars Technica)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama