Antimonopolní žaloba na Google. Marek Prchal dostal padáka #TYDEN 30. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Antimonopolní žaloba na Google. Marek Prchal dostal padáka #TYDEN 30. ledna

Antimonopolní žaloba na Google. Marek Prchal dostal padáka #TYDEN 30. ledna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

30. 1. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Hacknutý Avast? Hack LastPass horší než to vypadalo. Podcasty na ústupu. AI plagiáty na CNET. Meta odblokuje Trumpa. Knihobot znáte? Zdrojáky Apple Lisa pro kohokoliv. A ChatGPT snad uplně všude.

Reklama

#Noname05716 tvrdí, že se jim podařilo proniknout do sítí Avastu, včetně toho, že mají i hesla zaměstnanců. Avast k tomu už řadu dní usilovně mlčí a na dotazy na Twitteru nereaguje.

Hack LastPass? Ukradeny nejen zálohy hesel uživatelů, ale také šifrovací klíče pro některá data. Týká se i platících zákazníků (Central a Pro). GoTo (mateřská společnost) ale tvrdí, že data mají salt, takže … by bylo vhodné dodat, že jim nejspíš nemůžete věřit ani slovo. (Bleeping Computer)


#TYDEN k poslouchání

🎙 Dalo se to čekat. Došlo na antimonopolní žalobu na Google. Poslechněte si o co vlastně jde a jaké jsou tu historické žaloby. A nezapomeňte, mimo poslouchání skočte i na konec doprovodného článku. Je tam kupa užitečných odkazů. Poslouchejte v USA žalují Google a jdou po inzertním byznyse


Internet, webdesign

Je ChatGPT hrozbou (náhradou) vyhledávání v Google či není? Někdo říká NE, jiní říkají ANO. Jen čas ukáže.

Podcasty na ústupu, od roku 2020 vzniklo o 80 % méně nových pořadů.  Klesá, ale na tak razantně, i počet nových dílů a bezkonkurenčně nejvíc podcastů je stále v angličtině a přímo v USA. Ne nezajímavé je, že přes 56 % podcastů je na Anchor.fm (vlastněné Spotify). Konkrétní čísla v Podcast Stats: How many podcasts are there? (The Verge)

Americké ministerstvo spravedlnosti podalo antimonopolní žalobu na Google. Tvrdí, že vyhledávací gigant monopolně ovládá trh s digitální reklamou. Nic až tak neočekávaného, schylovalo se tomu už někdy od roku 2021. (TechCrunch)

Těžko říci proč, ale Twitter změnil font. Takže pokud jste si všimli, nešálí vás zrak. (The Verge)

NPR mění fonty na webu a vůbec v digitálu. Změna licencí a navýšení poplatků znamená, že si je už „nemohou dovolit“.  Dobrá zpráva je, že půjdou do Open Source. A ještě lepší zpráva je, že se tím ušetří záplava dat, času a vůbec.

Někdo, kdo se vydává za Elona, zaplavuje Google žádostmi o odebrání obsahu. Chce aby vyhledávač odstranil výpisy triček s memy, které technologický miliardář sdílí. (TorrentFreak)

Analýza iCloud Private Relay od Apple. Služby slibující soukromí na Internetu (APNIC)

OpenAI najala zhruba tisícovku lidí pro naučení své ChatGPT. Většina popisovala data, ale zhruba 40 % byli programátoři.  (Semafor)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Hardcore Software by Steven Sinofsky sice není český, ale je rozhodně vhodné doporučit coby množství skvělého čtení.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama