Už žádné iPody: Konec jedné éry
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Už žádné iPody: Konec jedné éry

Už žádné iPody: Konec jedné éry | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 5. 2022 06:00 10

Seznam kapitol

1. Hudba na cestách 2. Právo přehrávat 3. Síla v jednoduchosti 4. Začátek konce 5. Jiným směrem

Apple oznámil, že už neuvede žádné nové iPody. Prostě se doprodají ty ještě vyrobené a bude to konec. Je to konec jedné éry, i když asi jenom málokdo by mohl tvrdit, že to je konec nečekaný.

Reklama

Přenosné přehrávače samozřejmě nekončí, máme k dispozici i služby, které nabízejí hires audio, takže dnes můžeme poslouchat hudbu na cestách v kvalitě, která byla na konci devadesátých let nedosažitelná. Přehrávače Fiio ve vyšších verzích svou kvalitou připomínají spíš přenosné stolní komponenty a podporují vysokoimpedanční drátová sluchátka včetně balancovaných výstupů, takže se k nim dají připojit prakticky všechna sluchátka, která máte rádi.

Extrakce hudby ze streamů taky není problém, takže když se vám líbí nějaká náhodná podivnost, na kterou jste narazili, není problém si ji strčit do přehrávače. A překvapivě i technologie komprese pokročila, řada přehrávačů a sluchátek má lepší algoritmy na dekompresi a vylepšení nízkobitratových streamů, takže jsme dnes na tom líp než kdy jindy.

No... takže... konec jedné éry, no. Éra nekončí, ne, jenom Apple postupuje tím směrem, kterým vždy chtěl jít. Ten, kdo platí pravidelně Apple tax a „používá věci tak to bylo zamýšleno“, může používat jejich obrovskou knihovnu. A ti ostatní – ti mají spoustu alternativ: Od těch opravdu levných, které začínají na čtyřech stovkách a jsou určené hlavně pro sport až po ty pro náročné posluchače, kteří sáhnou po obřích a vysoce kvalitních přehrávačích, které stojí víc než laptop. A mezi tím máme mobily, které umí hudbu přehrávat všechny, úplně všechny.

Takže: Konec éry iPodů, to je tak všechno. Celkem se prodalo 450 milionů iPodů, byla to zábava a pro Apple je to velký úspěch, o tom nepochybujme. Konec samostatných přehrávačů to ale není, to opravdu ne.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama