Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů

Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů | Kapitola 9

Jan Frydrýšek

Jan Frydrýšek

11. 11. 2015 03:00 52

Seznam kapitol

1. Úvod: Prostor nebo stereo? 2. Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha 3. A4tech Bloody G501 4. Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset 5. SteelSeries Siberia V2 Heat Orange
6. Razer Kraken Pro Black 7. Kingston HyperX Cloud II Headset 8. Audio-Technica ATH-T500 9. Audio-Technica ATH-T400 10. Závěrečné hodnocení

V letošním roce jsme už testovali levnější herní sluchátka. Tentokrát se tedy podíváme na několik dalších kolegů v jiném cenovém rozpětí. Stejně jako při testu reprobeden si proti nim postavíme sluchátka z úplně jiné kategorie. Myslíte, že se vám dražší headsety odmění kvalitnějším zvukem? No, uvidíme jak tato bitva dopadne.

Reklama

Audio-Technica ATH-T400

  • Měniče: 53mm
  • Udávaný frekvenční rozsah: 15-23000Hz
  • Citlivost: 105dB/mW
  • Impedance: 40 Ohm

Když jsem je poprvé viděl, myslel jsem si, že se v obchodě spletli a poslali dvoje T500. Balení je naprosto identické a jediný patrný rozdíl je v horním pravém rohu a to označení T400. Popisky a vše ostatní je jako vejce vejci.

Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

Po rozbalení jsem našel tři rozdíly. Prvním je barva sluchátek. Mají šedivý odstín, kdežto T500 jsou do černa. Dalším rozdílem je kvalita náušníků. Tyto jsou měkčí, ale koženka je méně kvalitní než u T500. Posledním rozdílem je obšití mostu zespodu, které už není koženkové, ale látkové a ani výplň není tak pohodlná.

Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

Po nasazení na hlavu je cítit, že tak dobře nesednou a i uši se mi v nich potí trochu víc. Avšak důležitější je pro mě zvuk a hlavně otázka porovnání s herními kusy. Čekal jsem, že zvuk bude prakticky stejný jako u T500, ale není. Je horší. Říkal jsem si: „Vypadají stejně, hrát musí taky stejně“. Zvuk je jednoznačně basovější a v tomto ohledu možná pro někoho líbivější. Nejsou tak konkrétní, přesná a čitelná. Nejvíce je to asi znát na středech, kde už trochu splývají a zvuk není tak oddělitelný. I u těchto sluchátek bych doporučil lepší zvukovku. Aspoň Asus Xonar DX apod.

Když je porovnám se zbytkem, tak jsou sice horší než T500 a HyperX, ale to je všechno. Jinak jsou jasně lepší proti všem ostatním v testu. Jediná, která se jim trochu blíží, jsou překvapení dnešního testu – A4tech Bloody G501. Další jejich plus je cena. Na zvážení je tedy pouze to, jestli došetřit na T500 a nebo se spokojit s T400.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama