VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října

VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

3. 10. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

LinkedIn a pokusy na uživatelích. Čína a Rusko aktivní na českém Facebooku. Killed by Google. Kupa novinek od Amazonu. RIP SwittKey. Vyzkoušejte si Whisper, umí česky.

Reklama

Hardware

Intel Arc A770 GPU dorazí 12. října, stát bude 329 dolarů (jako GeForce RTX 3060, které konkuruje). Byť tedy původní příslib byl „karta rychlejší než 3060 a levnější“.

Logitech představuje pestré portfolio myší a klávesnic z kolekce „Designed for Mac“

Logitech, Designed for MAC
i Zdroj: PCTuning.cz
Logitech, Designed for MAC

Amazon představil Halo Rise. Sledovač spánku, který necháte na nočním stolku. Funguje i jako budík. Bez kamery, bez mikrofonu, pouze sensory hlídající pohyby při dýchání.

Noviny od Amazonu zahrnují i nové Echo Studio a Echo dot, reproduktory s vylepšeným zvukem. Zajímavá je i proměna Echo Dots na Eero mesh Wi-Fi. Funkčnost získá i čtvrtá generace Echo, zdarma. Nutností je mít Eero.

Anazon Astro získal detekci psů a lepší vybavení pro (nejen) hlídání bezpečnosti domácnosti. Před rokem spuštěný produkt vyjde na 1 500 dolarů.

Amazon Astro
i Zdroj: PCTuning.cz
Amazon Astro

Software

Diffusion Bee je GUI podoba Stable Diffusion AI pro M1/M2 Mac. Tedy pro nové ne-Intel Mac počítače.

Meta má AI generující krátké video z textového zadání. Po txt2img tak začíná soubor o pozice v txt2video. Pár příkladů zde.

DreamFusion je Text-2-3D postaveny ná 2D Diffusion. Některé příklady výstupů vypadají dost povedeně.

Vyzkoušet si Whisper pro převod řeči na text? Můžete, v Google Colab je k dispozici Transcribe and Translate with OpenAI Whisper a Whisper, nedávno uvolněný jako Open Source, umí velmi dobře i česky.

Substack spouští Substack Reader, můžete tam nejen číst vše, co čtete ze Substacku, ale přes RSS přidávat i další věci. Zajímavý tah.

Hlídač Státu: Pokud by stát sám uveřejnil opensourcové knihovny v nejdůležitějších programovacích jazycích pro přístup k základním registrům a s kvalitní dokumentací, ušetřilo by se množství času, peněz i energie...

OpenAI odstraní čekačku a do DALL-E bude moci kdokoliv. Už teď 1,5 milionu uživatelů generuje 2 miliony obrázků denně. A aktualizace, DALL·E Now Available Without Waitlist oznamuje otevření. Zájem ale přivedl službu k nepoužitelnosti. Tvůrci se pak omluvili a o den později se už dovnitř dostat dá. Čeká vás 50 kreditů na počátek a pak 15 každý měsíc. Jinak si připravte peníze.

DALL-E Futuristic train
i Zdroj: PCTuning.cz
DALL-E Futuristic train

Mobilní aplikace

NFT aplikace na App Store si stěžují, že Apple chce svých 30 % i z každé NFT transakce. Prý to neustojí.

Firmware 4E71 pro Apple AirPods Mac zhoršuje ANC? Dost dobře možné, osobně si myslím, že aktuální firmware pro AirPods Pro udělalo to samé.

Podle nového výzkumu mohou mít zařízení jako Alexa dlouhodobý vliv na schopnost empatie, soucitu a kritického myšlení u dětí.

Intel Unison zpřístupní SMS, volání i soubory z mobilů na počítačích. Něco, co Mac OS umí s iPhone, tady by to mělo jít pro iPhone i Android. A něco co už dávno měl umět Your Phone od Microsoftu.

Špatná zpráva, SwiftKey pro iOS končí. Už 5. října, důvod, proč to Microsoft dělá, znám není.


Hry

Českému hernímu průmyslu opět meziročně vzrostl obrat i zisk. Chybí mu ale kvalifikovaní vývojáři

Google Stadia končí k 18. lednu 2023. Ještě 29. července přitom Google na Twitteru ujišťoval, že tehdy kolujícího zvěsti i o konci nejsou pravda. Detaily přímo od Google v A message about Stadia and our long term streaming strategy

Ještě 29. července přitom Google na Twitteru ujišťoval, že Stadia nekončí
i Zdroj: PCTuning.cz
Ještě 29. července přitom Google na Twitteru ujišťoval, že Stadia nekončí
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama