VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října

VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

3. 10. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

LinkedIn a pokusy na uživatelích. Čína a Rusko aktivní na českém Facebooku. Killed by Google. Kupa novinek od Amazonu. RIP SwittKey. Vyzkoušejte si Whisper, umí česky.

Reklama

Marketing, komunikace

Facebook (opět) zjednodušuje přihlašování, přepínání a zakládání účtů. Pro Facebook i Instagram, užitečné pro marketéry a správce sociálních sítí. Výhodné pro Facebook, získá další informace o uživatelích.

Nefalšuje se jen návštěvnost, nově i poslechovost podcastů. Vydavatelé skrz reklamu ve zdarma hratelných hrách aktivují stahování podcastu. Získávají tak miliony „poslechů“, které nikdy neproběhly.

Twitter má problém. Reklamu velkých firem zobrazoval na účtech s dětskou pornografií. Tedy účtů, u kterých se dušuje, že tam vlastně vůbec nejsou.

Elon Musk neopomněl marketingový vytěžit protesty v Iránu. A řada média mu klasicky naletěla. The Intercept ne.

Ed Sheeran a Pokemon to dali dohromady. Výsledkem je Celestial.


Bezpečnost, soukromí, právo

Únik milionů údajů Australanů byla lidská chyba, to už víme. Ale to, že vytvoří volně přístupné API se vstupem do databáze pro testování (bez přihlašování) a poté ho nechají volně přístup přes Internet, to je majstrštyk.

V Dánských školách má Google problémy, zakazují ho a důvodem je zacházení s daty dětí.

Malware v obrázcích? Konkrétně v EXIF datech? Reversing Labs něco takového objevilo, ale má to jeden zásadní háček. PHP či JavaScript v Exif datech se nespustí tím, že si zobrazíte obrázek, muselo by jít o nějaké navázání na bezpečnostní chybu v něčem zcela konkrétním.

S pomocí AI spojil fotku na Instagramu a záběr z veřejné kamery. AI Našla přesně moment pořízení fotky. Technologicky fascinující a strašidelné.

Vrácení peněz potvrzeno! Phishing míří na klienty České spořitelny

WhatsApp opravil kritickou chybu na Androidu i iOSu. Bylo možné v průběhu video volání nainstalovat malware do zařízení. Viz CVE-2022-36934 a Critical WhatsApp vulnerabilities patched: Check you've updated!

Hack Fast Company vedl k vypnutí webu poté co útočník do Apple News poslal obscénní fotografie. A samozřejmě i k zablokování kanálu na Apple News.

#TYDEN k poslouchání: Co o nás Facebook či TikTok ví? A proč nikdy nepřestane chtít vědět víc? 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama