VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října

VKontakte odstraněno z Apple App Store a trh s NFT padl #TYDEN # 3. října | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

3. 10. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

LinkedIn a pokusy na uživatelích. Čína a Rusko aktivní na českém Facebooku. Killed by Google. Kupa novinek od Amazonu. RIP SwittKey. Vyzkoušejte si Whisper, umí česky.

Reklama

Sociální sítě

Lamina1 Neala Stephensona zveřejnila dokument o budování otevřeného metaversa. Mají i jméno, THEE.

Instagram ruší dělení delších videí v Příbězích na 15 sekundové segmenty. Nově je limit minuta.

TikTok prodlužuje popisky video na 2 200 znaků z původních 300. Skoro by se dalo věřit, že chtějí zaútočit na vyhledávací trh. Tak jednoduché to ale nebude.

Na TikToku letí „Sticky Method”, jak se stát krásná. Soudě podle výsledků před a po vznikají spíše strašidelná umělá monstra. Možná je to jen sofistikovaný troling a někdo se hodně směje?

Twitter už také doplnil šmírovací parametr do odkazů. Chcete-li sdílet něco z Twitteru jinam odstraňujte &t=

Apple z App Store odstranilo VK (Vkontakte) jako důsledek nových sankcí, které Velká Británie uvalila na Rusko. Autorem aplikace VK jsou vývojáři právě z Velké Británie.

Tumblr zavádí „community labels” a jedna z nálepek je i „sexual themes”. Že by návrat ke kořenům? Zákaz „sex“ obrázků byl pro komunity na Tumblru velká rána.


Startupy a ekonomika

25 % předplatitelů Netflixu ho plánuje opustit, pro více než dvě třetiny je důvodem stoupající cena. Netflix má v USA 77% podíl, druhé HBO Mac 9,91%. Následuje Disney+ s 6,11 %, Peacock 4,25 %, Hulu 3,86 %, Apple TV+ 2,7 % a Paramount taktéž 2,7 %.

Akcie Adobe po koupi Figma spadly o 20 procent a panuje velké rozčarování, nejen finanční. Zajímavé je, že konkurenční Adobe XD po sedmi letech investic mělo pouze 15 milionů dolarů ročních příjmů. Figma je na 400 milionech.

Obchody s NFT spadly od ledna, kdy byly na maximu, o plných 97 procent. Tedy z 47 miliard dolarů na 466 milionů. Součást pádu kryptoměnové scény.

CNN propouští lidi z CNN Audio, tedy starající se o podcasty a „zvukovou“ tvorbu vůbec. Zdůvodňuje to laděním strategie a audio prý neopouští. Jisté je, že podcasty zůstávají malé a audio tvorba je nákladná.


E-knihy

Amazon představil novou e-čtečku Kindle Scribe. Dostanete k ní peru (EMR, takže není nutné nabíjet). Předobjednávky za 340 dolarů. reMarkable 2 je mimochodem od 279 dolarů (349 eur).


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama