YouTube: Nejsou tam jen blbosti aneb o videích, co za to stojí
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek YouTube: Nejsou tam jen blbosti aneb o videích, co za to stojí

YouTube: Nejsou tam jen blbosti aneb o videích, co za to stojí | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

22. 9. 2017 03:00 27

Seznam kapitol

1. České publikum je malé 2. O konfliktech bez politické korektnosti... 3. TED: Technology, Entertainment, Design 4. Kurzgesagt: Složité věci jednoduše a srozumitelně 5. Něco pro konzervy
6. Letem světem 7. Do hloubky 8. Fikce, věda, vesmír a hodně vzdálená budoucnost 9. Prokousat se balastem

Je zvykem štěkat na YouTube kvůli každé hlouposti. Nedávno vypustil PewDiePie do živého streamu slovo „negr“ a zvláště americká média se z toho mohla zbláznit, čímž mi připomněla díl „With Apologies to Jesse Jackson“ ze South Parku. Tento výraz se v černošských filmech se vyskytuje docela často, ale z úst švédského árijce to má asi pikantnější nádech.

Reklama

Začněme klasikou. Asi největšími velmi kvalitními kanály na YouTube jsou TED (2500 videí, 7,9 milionů odběratelů), TEDx (98500 videí, 9 milionů odběratelů) a TEDArchive (47K). Přednášky z konferencí TED (Technology, Entertainment, Design) pokrývají široké spektrum otázek a přináší někdy zásadní, někdy jen provokativní příspěvky zajímavých a inteligentních přednášejících.

U videa si můžete zapnout české titulky

 Najdete tam všechno možné, od Elona Muska, který vysvětluje jeho ideu poddolování měst pro uvolnění dopravy po Saminu Ali, která vysvětluje historii vzniku hidžábu (přednáší bez hidžábu).

Jen o málo kanálech bych řekl, že jde o intelektuální hodokvas, ale o tomhle rozhodně ano. Rozsah otázek je velmi široký, rozdíl mezi TED a TEDx je v tom, že TED představuje hlavní akci, zatímco TEDx reprezentuje ty místní. Jednoduše a snadno se můžete seznámit s velmi širokým okruhem problémů, nápadů a inovací z celého světa. Tyto kanály představují moderní agoru, místo, kde se můžete setkat s různými pohledy a myšlenkami přednášejících – a myslím si, že by je měl odebírat každý, koho zajímá moderní svět a jeho problémy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama