zkroceni-vzduchu-iii-stabilni-pc-i-v-lete
Skříně, zdroje, chladiče Článek Zkrocení vzduchu III - Stabilní PC i v létě?

Zkrocení vzduchu III - Stabilní PC i v létě? | Kapitola 10

Michal Částka

Michal Částka

14. 7. 2008 07:00 23

Seznam kapitol

1. Představení: Noctua NH-C12P 2. Cooler Master Hyper 212 3. Cooler Master Hyper TX2 4. OCZ Vendetta 5. Zaward Square ZCJ002
6. Vapochill Micro 7. Výsledky měření 8. Duel: Hyper TX2 vs. Freezer 7 Pro 9. Duel: Zipang vs. NH-C12P 10. Závěr

Právě začalo horké léto a Vaši procesorový miláčci se začínají dusit v třiceti stupňových vedrech. Není na škodu jim trochu "odlehčit" a koupit kvalitnější chladič s dobrým poměrem cena/výkon a sami si zpříjemnit práci na PC se stabilním procesorem, který se v těchto parných dnech nebude přehřívat.

Reklama
Zkrocení vzduchu III - Stabilní PC i v létě?
i Zdroj: PCTuning.cz

  Ve dnešním testu, šesti cpu chladičů jsme se zaměřili jak na low-end, tak na ty nejvýkonnější chladiče na trhu. Dozvěděli jsme se, že nejdražší rozhodně neznamená nejlepší a že jsou na trhu chladiče, kterým byste se měli vyhnout velkým obloukem.

Duel? Kdo je absolutní vítěz...

  V tomto třetím pokračování jsme se zaměřili na tzv. duely chladičů, které mají podobnou konstrukci a jsou ve stejné cenové kategorii. Absolutního vítěze v obou duelech jsme nemohli tak jednoduše vyhlásit, protože všichni soupeři si byli velmi rovnocenní. Pokud pokukujete po chladiči nad 1000kč, tak bych neváhal a asi těch pár stovek navíc, investoval do chladiče Noctua NH-C12P, než kupoval Scythe Zipang. Přece jenom, bohaté příslušenství s vyšším výkonem láká asi každého. Ten kdo má hluboko do kapsy a chce mít přece jenom doma tichý a stabilní počítač, tak neprohloupí s AC Freezerem ani s CM Hyper TX2, i když cca 100,- Kč rozdíl, se může zdát hodně v této nízké cenové kategorii.

Zlatá střední cesta...

Zkrocení vzduchu III - Stabilní PC i v létě?
i Zdroj: PCTuning.cz

  Opravdu velice povedený je Hyper 212. Za slušnou cenu dostanete chladič, který svým výkonem překonává daleko dražší závodníky. Kvalitní provedení a jednoduchá instalace řadí tento chladič mezi horké kandidáty na koupi. Rozhodně tohoto pašíka doporučuji, vzhledem k výbornému poměru cena/výkon

  OCZ Vendetta ! Není rozhodně chladič, který by zklamal, ale jsou i lepší volby. Za stejnou cenu dostanete např. Hyper 212, který je na příslušenství bohatší a přece jenom trošičku univerzálnější.

Čemu se skutečně vyhnout ?

Zkrocení vzduchu III - Stabilní PC i v létě?
i Zdroj: PCTuning.cz

  Jestli někdo z Vás pomýšlel nad nákupem chladiče Vapochill Micro, tak bych si to hodně rychle rozmyslel, protože tahle investice by Vás mohla velmi zklamat. Dokonce byste mohli být velmi naštvaní a nepříjemní na svého prodejce.

Zaward Square je další předražený chladič na našem trhu, který svým komfortem neodpovídá vůbec ceně. Pokud hledáte chladič s horizontálním orientací ventilátoru (který bude ochlazovat i základní desku), tak se raději podívejte po něčem jiném.

P.S: V Příštím díle se podíváme na výrobky od Xigmateku !

Za zapůjčení chladičů Cooler Master děkujeme společnosti Alfa Computer CZ, s.r.o 

  Děkujeme společnosti TNTrade.cz za zapůjčení těchto chladičů Vapochill Micro, Zaward Square, Noctua NH-C12P, OCZ Vendetta.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama