zkuste-linux-s-ubuntu-2-dil-prace-s-daty-a-podpora-hw
Software Článek Zkuste Linux s Ubuntu - 2.díl - práce s daty a podpora HW

Zkuste Linux s Ubuntu - 2.díl - práce s daty a podpora HW | Kapitola 6

Filip Eckstein

Filip Eckstein

14. 8. 2007 01:00 800

Seznam kapitol

1. Ohlédnutí za prvním dílem... 2. Čtení a zápis na NTFS jednotky 3. Zálohování a práce s daty v Ubuntu 4. Šifrování dat v Ubuntu 5. Podpora hardware v Ubuntu 6. Závěr

Hlavním tématem dnešního dílu bude bezesporu především práce s daty. Naučíme se je číst a zapisovat na souborový systém NTFS, šifrovat je, zálohovat a vůbec s nimi nakládat různými způsoby. Mimo jiné si také povíme něco o podpoře hardware v Ubuntu. Doufám, že se vám bude dnešní díl líbit. Přeji příjemnou práci s Linux Ubuntu.

Reklama

Snad jsem vám v dnešním díle pomohl pracovat s nejcennější a nejdražší komponentou vašeho počítače - s daty. V Ubuntu to není takový problém, jako se někteří domnívají, o čemž jste se také mohli sami přesvědčit. Nyní už se ale těšte na příští díl, jehož hlavním tématem bude zprovoznění 3D akcelerace na vaší grafické kartě. Tato "horrorová" procedura není zdaleka tak nepříjemná a já vás naučím, jak za pár minut zprovoznit akceleraci i ve vaší linuxové distribuci Ubuntu. Za podporu také děkuji českému FAQ wiki.ubuntu.cz a oficiálním českým stránkám www.ubuntu.cz. Mějte se a "Linuxu zdar!".

Poznámka: celá série se skládá z těchto dílů:
- Zkuste Linux s Ubuntu - 1.díl - úvod a instalace
- Zkuste Linux s Ubuntu - 2.díl - práce s daty a podpora HW
- Zkuste Linux s Ubuntu - 3.díl - 3D akcerelace a jak na ni

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama