Acer Aspire TimeLine 3810T - malý Acer s velkou výdrží
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Acer Aspire TimeLine 3810T - malý Acer s velkou výdrží

Acer Aspire TimeLine 3810T - malý Acer s velkou výdrží | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

14. 8. 2009 03:00 21

Seznam kapitol

1. Acer Aspire TimeLine 3810T - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže baterie 11. Vyhodnocení a závěr

Před nedávnem Acer uvedl na trh svoji novou řadu notebooků. Jmenuje se Aspire TimeLine a jak už název napovídá, měly by tyto stroje vydržet dlouho běžet na akumulátor. Jeden takový 13,3" kousek jsme proto dnes otestovali. Má vydržet až osm hodin a výrobce se mimo jiné chlubí i jeho výškou, která je prý menší než jeden palec.

Reklama

Acer Aspire TimeLine 3810T

Acer Aspire TimeLine 3810T - malý Acer s velkou výdrží
i Zdroj: PCTuning.cz

Ještě před závěrečným shrnutím se pojďme podívat, jak je na tom Aspire TimeLien 3810T po jednotlivých stránkách. Cílem Aceru bylo vyrobit malý mobilní notebook s co největší výdrží na akumulátor. Tento cíl se podařilo splnit. Malý 13" notebook s hmotností 1,7 kg je snadno mobilní a na baterie vydrží necelých šest hodin, méně výkonnou konfigurací bude nejspíš možné dosáhnout i proklamovaných osmi hodin. Dále jsem byl spokojen s klávesnicí, LED podsvícením displeje, 4 GB DDR3 RAM či slušnou hardwarovou výbavou. Úsporný procesor Core 2 Duo je na tom výkonnostně někde jinde než běžné netbooky, byť svým výkonem nejnáročnějším uživatelům stačit nebude. Cena je přitom odpovídající. 22 tisíc včetně daně nenajdete ležet na zemi a je to dvojnásobek ceny netbooku, nicméně přidaná hodnota je také vysoká a myslím, že v absolutních číslech to není tolik (například špičková 12" Toshiba Portege R600 stojí přes 40 tisíc s DPH).

Špatných vlastností má řada TimeLine a model 3810T jen pár. Občas vám bude vadit nízký výkon. To je však daň za malé rozměry, v segmentu 12 a 13" laptopů patří úsporné Core 2 Duo procesory k těm výkonnějším. Dále je tu v době tichých chlazení hlučnější ventilátor, chybějící optická mechanika a opravdu zoufalé reproduktory. Víc toho tomuto Aceru vytknout nemohu.

Shrnutí

S modelem TimeLine 3810T Acer ukazuje, že umí vyrobit i malé notebooky určené k neustálému přenášení a provozu mimo dosah zásuvky. Malé rozměry, hmotnost a vysoká výdrž na baterie jsou hlavními přednostmi tohoto stroje, které dále doplňuje velká, ve své kategorii výkonný ULV procesor Core 2 Duo a pohodlná klávesnice. To vše za slušnou cenu lehce přes dvacet tisíc včetně daně.

Škoda jen, že je šasi plastová a ne hořčíková, což by uživatelé jistě ocenily. Také větráček by mohl být o něco tišší a někteří uživatelé by nejspíš ocenili i optickou mechaniku, která je u většiny 13" notebooků přítomna. To jsou však právě ty detaily, které výsledný produkt o tolik zdražují. A tak se většina uživatelů při volbě mezi tímto Acerem a do detailu vyladěnou Toshibou Portege za dvojnásobnou cenu rozhodne právě pro tento Acer. A chybu rozhodně neudělají, byť nedostanou počítač domyšlený do nejmenších podrobností.

Acer Aspire TimeLine 3810T

Klady Zápory
+ přijatelná cena - výkon nestačí k náročnější práci
+ vysoká výdrž na baterie - hlučnější ventilátor (ve své kategorii)
+ malé rozměry a hmotnost - chybí optická mechanika
+ velká a pohodlná klávesnice - mizerné reproduktory
+ LED podsvícení displeje  

Orientační cena včetně DPH: 22 000 Kč

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval zastoupení společnosti Acer, které do testu notebook zapůjčilo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama