Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 10. 2014 02:00 53

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh hry 3. Atmosféra hry 4. Prostředky ke gradování napětí
5. Vybavení ve hře, technické provedení 6. Grafika 7. Chování vetřelce, DLC 8. Hodnocení, závěr

Herní vývojáři se snaží přenést atmosféru z filmového Vetřelce do herního světa už po desítky let. A ne vždy se to podaří. Dodrželi autoři tentokrát své sliby? Dočkali jsme se takové zábavy, jakou jsme od prvního oznámení hry očekávali? Dlouho očekávaná hororová survival hra Alien: Isolation je konečně na světě!

Reklama

Vedle klasické střelné zbraně a hasáku dostávají hráči do ruky také jednoduchý craftovací systém, v němž si z nalezených součástek mohou připravit lékárničku, ale například i kouřovou bombu nebo zábleskový granát. S jejich pomocí můžete nepřátele dezorientovat, nebo rovnou odlákat, i když tento tah může být dvousečnou zbraní. Někdy je totiž poplach kolem zábleskového granátu tak veliký, že zburcuje skoro celou stanici a ze způsobeného mumraje se prostě už nedá utéct, což hrozí hlavně ve chvíli, kdy po ruce nemáte žádné skrýše, jako jsou skříně, stoly nebo klasické větrací šachty, jimiž se dá obvykle proklouznout třeba i na druhou stranu mapy.

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotné lokace nejsou zase tak velké a až na malé výjimky je Alien: Isolation čistě koridorovou záležitostí, ačkoliv volnost pohybu ve hře máte dostatek a její svázanost tak budete pociťovat spíše výjimečně.

Pokud byste se i přes malé prostory jednotlivých lokací někde ztratili, je vám k dispozici šikovná mapa, v níž vyčtete úplně vše – od nejbližšího bodu pro uložení pozice, přes dveře, jež lze otevřít pouze speciálním hořákem, až po další aktivní místo v rámci příběhové mise. Na klasickou šipku, nebo snad čáru z blikajících teček posetých po zemi a ukazujících vám správný směr vaší cesty ale hned zapomeňte. Pomineme-li malou nápovědu na detektoru pohybu, nic takového zde nenajdete, což opět s povděkem kvituju. I absence šipky totiž přispívá k celkové uvěřitelnosti a atmosféře hry.

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz

Co k atmosféře bohužel zase tolik nepřispívá, jsou občasné bugy, kdy vás Alien třeba hravě slupne přes stěnu, pronásledující android vás bez problémů nakopne ukryté ob dva stoly od něj a do toho si třeba taková sklenička jen tak levituje ve vzduchu, jako by se nechumelilo, jako kdyby prolétala vesmírem a nebyla na vesmírné stanici s vlastní gravitací.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama