Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 10. 2014 02:00 53

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh hry 3. Atmosféra hry 4. Prostředky ke gradování napětí
5. Vybavení ve hře, technické provedení 6. Grafika 7. Chování vetřelce, DLC 8. Hodnocení, závěr

Herní vývojáři se snaží přenést atmosféru z filmového Vetřelce do herního světa už po desítky let. A ne vždy se to podaří. Dodrželi autoři tentokrát své sliby? Dočkali jsme se takové zábavy, jakou jsme od prvního oznámení hry očekávali? Dlouho očekávaná hororová survival hra Alien: Isolation je konečně na světě!

Reklama

Alien: Isolation je sequelem k prvnímu filmovému Alienovi. Hlavní postavou v něm ale není Ellen Ripleyová, jak by se dalo očekávat, nýbrž její dcera Amanda „Amy“ Ripley-McClarenová. Ta se vydává odhalit, co se stalo její matce, která před několika lety beze stopy zmizela. Amandiny kroky přitom vedou na stanici Sevastopol, kam byl nedávno odtažen předmět jevící se býti černou skříňkou lodi Nostromo.

Už při příletu na Sevastopol je zřejmé, že tu něco nehraje. Stanice je viditelně poničená a na hlášení o přistání se kapitánce lodi Torrens a její tříčlenné posádce (vedle Amandy se jedná o zástupce společnosti The Company Samuelsona a právničku Taylorovou) ozývá jen nejasná útržkovitá odpověď plná chrčení.

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož na Sevastopoli jsou poničené i doky pro přistání, Torrens parkuje v pouze v její blízkosti a posádka se tam vydává ve skafandrech. Při přesunu však do trojice naráží kus levitující traverzy, který každého odmrští jiným směrem a tím posádku rozděluje. Amanda se přitom ocitá v odletové hale Sevastopole, kde se jí ujímá hráč, který dostává za úkol navázat ztracené spojení s Torrens, najít černou skříňku a samozřejmě také vypátrat a zachránit ostatní členy posádky.

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz

Příběh hry by byl v hrubých obrysech docela povedený. Bohužel se ale nevyhnul žánrovým klišé a hlavně trapným hláškám, za něž se budete při poslechu studem červenat. Taková průpovídka z úvodu hry, kdy vás kapitánka lodi Torrens před vstupem do vesmíru ve skafandrech zbytečně ujišťuje, že se vám nemůže nic stát, je jen zlomkem toho, co tahle hra dokáže předvést.

Nevím, jestli si autoři o nás hráčích myslí, že žereme trávu, nicméně u každého průměrně inteligentního člověka hra kvůli těmto zbytečným průpovídkám ztratí hodně ze své jinak poměrně solidní tíživé atmosféry. Příběh zde ale naštěstí není tím hlavním tahákem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama