Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 10. 2014 02:00 53

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh hry 3. Atmosféra hry 4. Prostředky ke gradování napětí
5. Vybavení ve hře, technické provedení 6. Grafika 7. Chování vetřelce, DLC 8. Hodnocení, závěr

Herní vývojáři se snaží přenést atmosféru z filmového Vetřelce do herního světa už po desítky let. A ne vždy se to podaří. Dodrželi autoři tentokrát své sliby? Dočkali jsme se takové zábavy, jakou jsme od prvního oznámení hry očekávali? Dlouho očekávaná hororová survival hra Alien: Isolation je konečně na světě!

Reklama

Občasnými bugy jsme se dostali i k samotnému technickému zpracování a hlavně ke grafice. Hra vypadá poměrně slušně, i když má své slabší chvilky. Ty ale většinou vzešly z celkově prázdného prostředí, což by se u vesmírné stanice se sterilním kovovým vybavením tak nějak dalo překousnout, ale také z neustále se opakujících grafických prvků. Tak třeba v rytmu se naklánějícího a z pítka popíjejícího ptáka uvidíte během hry snad desetkrát, jako by to v té době byl nejnovější hit, bez nějž nedokáže polovina lidstva žít. A tak je to bohužel s každým druhým předmětem.

Co se mi naopak velice líbilo, byly záblesky světla z vesmíru, které na určitých místech zalévaly vesmírnou stanici tak, že skrz ně bylo špatně vidět, pohledy ze stanice do černočerného nekonečného vesmíru, ale třeba i poletující částečky prachu nebo zpracování kovu, jenž je tu na některých místech opravdu tak věrný, že už od pohledu studí.

Grafickým stylem se hra přibližuje představám, které o budoucnosti ve vesmíru měli lidé na konci 80. let minulého století, kdy vyšel film Alien. Proto není žádnou výjimkou, že zde narazíte na předpotopní počítače a další retro vymoženosti, jež byste v novodobém sci-fi filmu či ve hře jen těžko hledali.

Alien: Isolation – Vetřelec v té nejlepší formě
i Zdroj: PCTuning.cz

Lehce retropočítačový styl samozřejmě nemusí sednout každému, ale je třeba přiznat, že má své kouzlo. Zmiňované historické počítače vám pak v retro textovém editoru (rozuměj v 8bitové grafice) na vyžádání vyobrazí zápisníky obyvatel stanice Sevastopol včetně pracovních příkazů, ale i osobních dopisů a tajných zápisků. Tyto terminály jsou opravdu cennými zdroji informací, díky nimž se do hry ponoříte ještě mnohem lépe. A teď se podržte – užijete si je dokonce i pokud nevládnete anglickému jazyku, neboť titulky ve hře byly kompletně lokalizovány do českého jazyka. To je v době neustále se smršťujícího počtu do češtiny lokalizovaných her opravdu velké plus.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama