asus-n51t-levny-stroj-pro-obcasne-hrace
Mobilní zařízení Článek Asus N51T - levný stroj pro občasné hráče

Asus N51T - levný stroj pro občasné hráče | Kapitola 3

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

17. 4. 2009 03:00 11

Seznam kapitol

1. Asus N51T - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

V minulých recenzích jsme se zaměřovali spíše na stroje stylové, přenosné a s integrovanou grafickou kartou. V dnešním článku proto snad konečně zase potěšíme ty, kteří chtějí na notebooku občas také i hrát. Asus N51T je osazen lákavým ATI Mobility Radeon HD 4650 a vyjde na velice přijatelné peníze. Padne vám do oka?

Reklama

Baterie

Asus N51T - levný stroj pro občasné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Na to, že dnes testujeme multimediální notebook s mainstreamovou grafickou kartou je základní baterie dost malá. Má standardní počet šesti článků, ale její kapacita je jen 51 Wh, což je například méně než mělo minule testované 12" Ferrari. Výdrž bez připojení do sítě proto rozhodně nebude vysoká, tipuji okolo dvou hodin maximálně.

Zdroj

Asus N51T - levný stroj pro občasné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

O spotřebě stroje leccos napoví také zdroj. K tomuto notebooku totiž dostanete větší 90W zdroj o hmotnosti 0,5 kg, který se v zátěži umí docela slušně zahřát.

Klávesnice

Asus N51T - levný stroj pro občasné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

 Již jsem psal, že stejnou šasi jakou má tento Asus používá výrobce i u mnoha jiných laptopů. To stejné tedy platí i o klávesnici, proto se budu částečně opakovat. I tentokrát jsem byl s klávesnicí celkově spokojen, protože výrobce začal používat velké klávesy, které se dobře mačkají a jsou příjemné na dotek. K tomu si přičtěte dobré osazení klávesnice či plnohodnotný numerický blok a vyjde vám, že na klávesnici se musí dobře psát.

Jenže je tu několik nepříjemností. Například šipky jsou úzké, nejsou vydělené a ještě ke všemu zasahují do numerického bloku, takže zejména ze začátku se v této oblasti poslepu rozhodně nevyznáte. Druhým takovým problémem je například jednořádkový Enter.

Nad klávesnicí najdete také klasický pás multimediálních kláves, které jsou v tomto případě dotykové. Přes se dá ovládat multimediální přehrávač či hlasitost.

Touchpad

Asus N51T - levný stroj pro občasné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Touchpad je u N51T ve formě klasického okna. Je však příjemný na dotek a také jeho velikost dostačuje, takže byste s ním neměli mít žádné problémy. Jde o nejčastější typ Synaptics Pointing Device touchpadu, který má navíc vpravo a dole scrollovací proužky.

Také s tlačítky jsem byl vcelku spokojen. Dobře se mačkají po celé své ploše, na můj vkus jsou jen až moc hlučná (hlasité cvaknutí při stisknutí) a také čtečka otisků prstů by nemusela zbytečně omezovat jejich velikost a mohla být umístěná po krajích klávesnice, jako to je u některých konkurenčních notebooků.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama