Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz
Historie Článek Cesta do herní historie s výstavou Game on

Cesta do herní historie s výstavou Game on | Kapitola 9

Jan Preclík

Jan Preclík

12. 10. 2017 03:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Česká sekce 3. Sladké sedmdesátky 4. Videohry a herní zařízení 5. Návrat do současnosti
6. Samostatné herní sekce 7. Zaprášené handheldy 8. Doprovodný program a návrat do lobby 9. Závěr

Po patnácti letech od svého vzniku největší výstava herní historie s názvem „Game on“ konečně zavítala i do českých končin. Ve třech patrech o celkové rozloze zhruba 2000 metrů čtverečních se nachází 150 strojů času, které vás vezmou na výlet do dávné i nedávné křemíkové minulosti. Dlouho neotálejte, končí už 30. prosince. Jste připraveni vyrazit?

Reklama

Výstava Game on má sice drobné nedostatky, zejména v absenci takových klasik, jakými jsou jednoznačně závody série Need For Speed, bojovka Mortal Kombat či FPS klasiky typu Shadow Warrior, Duke Nukem 3D nebo Dark Forces. Na tyto hry jsme během výstavy nenarazili a to mě upřímně trochu zamrzelo. Na druhou stranu není se čemu divit, i kdyby výstava byla třikrát taková, nebyla by schopna pojmout veškeré herní legendy, se kterými jsme se za poslední čtyři dekády měli možnost setkat.

Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý nedostatek spatřuji v nedostatečném popisu historie jednotlivých zařízení, ať už se jedná o osmibitová PC, herní konzole, tak i všemožné periferie. Je veliká škoda, že pokud člověka takové zařízení zaujme, musí si dohledat informace z pohodlí domova na internetu.

Cesta do herní historie s výstavou Game on
i Zdroj: PCTuning.cz

Třetím a zároveň posledním nedostatkem je občasná nefunkčnost zařízení na jednotlivých stanovištích, což je na druhou stranu pochopitelné. Při takovém množstvím elektroniky pár freezů a zádrhelů prostě nelze uhlídat.

Hlavním plusem tohoto výletu do minulosti nebo, chcete-li, napříč dekádami je široká škála herních zařízení, ovládačů, automatů a simulátorů, o jejichž existenci jste neměli ani ponětí, s možností si velkou část exponátů osahat a vyzkoušet. A ty skutečně exkluzivní, které jsou zapůjčeny, si můžete alespoň pěkně zblízka prohlédnout.

Dalším plusem je jednoznačně česká sekce, kde se kromě vystavených exponátů dozvíte spousty zajímavostí o českých časopisech a historii počítačů za minulého režimu. Třetím plusem je hlubší rozbor některých her včetně nákresů a nástěnek s myšlenkovými pochody členů vývojářských studií.

Pokud máte vášeň pro hraní počítačových her nebo máte děti, kterou tuto vášeň mají, rozhodně si nenechte tuto jedinečnou expozici utéct. Za 350 Kč ve všední den nebo 400 Kč o víkendu získáte vstup na jedinečnou výstavu, která se do ČR dostala až po patnácti letech od svého vzniku a bůhví, kdy se opět naskytne příležitost a „Game on“ si opět najde cestu do ČR. S návštěvou však dlouho neotálejte, výstava totiž končí už 30. prosince.

Na závěr si dovolím pár doporučení. Pokud se rozhodnete na výstavu vyrazit o víkendu stejně, jako my, přivstaňte si a buďte na místě už na devátou hodinu. Při našem druhém průchodu výstavou v 10:45 už byl celkem nával a zejména na začátku, v sekci herních automatů, jsme absolutně neměli možnost si zahrát. Pokud budete mít zájem o doprovodné akce, navštivte výstavu o víkendu a prohlížejte oficiální stránky, případně se ptejte na facebooku ohledně plánovaných akcí a jejich přesných termínů, abyste turnaj v CSku se svými idoly neprošvihli (stejně, jako my).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama