Destrukční Red Faction: Armageddon běží i na starších PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Destrukční Red Faction: Armageddon běží i na starších PC

Destrukční Red Faction: Armageddon běží i na starších PC | Kapitola 9

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

23. 6. 2011 00:00 31

Seznam kapitol

1. Destrukce až na prvním místě 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Galerie in game screenshotů 9. Závěr

Zatímco grafika jde ve hrách neustále pomalu kupředu, fyzika už nějaký ten pátek přešlapuje na místě. Všechny fandy ničení proto jistě potěší nový díl série Red Faction s výstižným podtitulem Armageddon, který nabízí fyziku doslova k pohledání. Zničit lze takřka cokoliv, grafika je také výborná a přehnané nejsou ani hardwarové nároky.

Reklama
Destrukční Red Faction: Armageddon běží i na starších PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Red Faction: Armageddon je hrou, která rozhodně potěší každého fandu her a moderních technologií současně. Po dlouhé době jde totiž o titul s povedeným fyzikálním enginem zaměřeným na destrukce všeho druhu (jednoznačně jeden z nejlepších, který kdy vzniknul). Na mnoho různých způsobů tak ve hře můžete demolovat celou mapu, na čemž je z velké části postavený i samotný gameplay. I v roce 2011 je totiž bohužel jen hrstka her, které vám umožní vstoupit do budovy pomocí raketometu skrz zeď, případně místo sestřelit snipera na věži jednoduše tím, že mu věž zbouráte pod nohama. Povedená je navíc i samotná grafika hry, i ta vás potěší, byť se z ní na zadek neposadíte (je srovnatelná se špičkou v oboru).

Destrukční Red Faction: Armageddon běží i na starších PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče hardwarových nároků, jsou odpovídající kvalitám technické stránky a není se tedy čeho bát. Pokud si chcete Red Faction: Armageddon užít na ty nejvyšší detaily včetně vyhlazování hran, měli byste mít grafickou kartu na úrovni nVidia GeForce GTX 460 768 MB / AMD Radeon HD 6850 do nižších rozlišení, případně GeForce GTX 560 / Radeon HD 6870 do těch vyšších (s těmito kartami dosáhnete stabilní rychlosti 40+ fps). Stejně tak nejsou přehnané nároky na výkon procesoru. Za vodou jsou majitelé čtyřjádrových Athlonů / Phenomů druhé generace u AMD, respektive čipů Core i3 / i5 / i7 od Intelu, kterých bude většina.

Destrukční Red Faction: Armageddon běží i na starších PC
i Zdroj: PCTuning.cz

No a pokud máte slabší počítač a přesto si chcete Armageddon zahrát, je tu nastavení detailů. Položek sice není mnoho, ale protože jsou nastavení účinná, dá se s nimi celkem dobře vyžít. Pokud snížíte nastavení na úplné minimu, přinese vám to okolo dvojnásobku fps, takže si poslední Red Faction budou moct užít i majitele starších sestav.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Dell, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama