Domácí síťování: Rozšíření pokrytí Wi-Fi (pomocí extenderu)
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Domácí síťování: Rozšíření pokrytí Wi-Fi (pomocí extenderu)

Domácí síťování: Rozšíření pokrytí Wi-Fi (pomocí extenderu) | Kapitola 12

Petr Šaroun

Petr Šaroun

23. 1. 2019 03:00 13

Seznam kapitol

1. Rozšíření pokrytí Wi-Fi 2. Představení zařízení 3. Extendery Asus RP-AC53 a Asus RP-N12 4. Pokrytí domácnosti 5. Wi-Fi extender v režimu Wi-Fi AP a Wi-Fi klient 6. jako Wi-Fi klient i AP zároveň, nebo jako extender
7. Příprava hlavního AP (Asus RT-AC58U) 8. Asus RP-AC53 jako Wi-Fi AP 9. Asus RP-AC53 jako Wi-Fi klient 10. Asus RP-AC53 jako extender s vyhrazenou linkou 11. Asus RP-AC53 jako Wi-Fi extender 12. Zhodnocení

Dnešní díl je hodně začátečnický, nebudeme řešit vlastně vůbec nic složitého. Podíváme se, jak si můžete pokrýt domácnost lepším signálem Wi-Fi. Zhodnotíme dostupné možnosti a vyzkoušíme si Wi-Fi extender provozovaný jako AP, Wi-Fi klient, ve speciálním módu Express Way i jako extender.

Reklama

Zhodnocení

Jestli mám něco vytknout, tak to je absence přesného ukazatele síly signálu.

Na zařízení jsou diody, ale z nich člověk nepozná kvalitu linky, asi to je interpretace RSSI. V menu je dostupná hodnota RSSI, která opět hovoří o schopnostech linky směrem k nám.

RSSI
i Zdroj: PCTuning.cz
RSSI

Pokud se máme bavit o hodnotě RSSI, chtěl bych stejnou hodnotu vidět pro každého klienta přehledně v administraci každého AP. Přehledně a v grafu, ideálně s historií několika minut.

Log na hlavním AP
i Zdroj: PCTuning.cz
Log na hlavním AP

Na hlavním AP máme jen jakési vodítko ve formě rychlosti, kterou je zařízení připojené.

Věnoval jsem se především dražšímu modelu Asus RP-AC53, který je velmi dobrý a odvádí výtečnou práci. Oproti tomu levný extender Asus RP-N12 se hodí jako základ. Výsledky jsem pro obě zařízení naměřil stejné, jak v pingu tak v síle signálu na 2.4 GHz.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama