Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu

Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 11. 2023 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

AI Pin od Humane. Microsoft představuje Copilot Studio. Apple přidá podporu RCS. Usama bin Ládin ožil na sociálních sítích. Yandex je na prodej.

Reklama

Sociální sítě

Podle zpráv, které společnosti předložily v září, měla X pouze 2 294 moderátorů obsahu v EU, zatímco YouTube 16 974 a TikTok 6 125. (Reuters)

Matt Mullenweg v AMA na Tumblru hovořil o budoucnosti Tumblru po přesunu většiny zaměstnanců do jiných oblastí i o monetizaci. 139 zaměstnanců bude přesunuto na jiné projekty společnosti Automattic. Tumblr ročně prodělává 30 milionů dolarů. (TechCrunch)

Truth Social od svého spuštění na začátku roku 2022 prodělala 73 milionů dolarů a na čistých tržbách utržila 3,7 milionu dolarů, vyplývá z přehledu plnění od partnera pro fúzi SPAC společnosti Trump Media & Technology Group, společnosti DWAC. (Hollywood reporter)

Meta zavádí možnost odstranit profil Threads, aniž by uživatelé museli smazat svůj účet na Instagramu. Něco, co především nikdy nemělo vzniknout. Threads stále nejsou dostupné v Evropě a nikomu nechybí. (The Verge)

Prohitlerovský účet a účet popíračů holocaustu: X mi vyplatil 3 000 dolarů na sdílení příjmů z reklamy. X umisťovala na pro-hitlerovský účet reklamy pro společnosti BetMGM, DraftKings a FanDuel. (Media Matters)

Americký soudce zamítl snahu společností Alphabet, ByteDance, Meta a Snap o zamítnutí stovek žalob, které je obviňují z lákání dětí do svých aplikací a z jejich návyku na ně. (Reuters)

V roce 2022 začala Meta v tichosti pouštět reklamy, které říkají, že minulé americké volby byly „zmanipulované“ nebo „ukradené“. Podle zdrojů se výkonní pracovníci rozhodli na základě úvah o svobodě projevu. (WSJ)

Bluesky plánuje vydat veřejné webové rozhraní koncem listopadu a spustit federaci na začátku roku 2024 a tvrdí, že překročila hranici 2 milionů uživatelů. (Tech Crunch)

Webová verze nástroje X pro vyhledávání pracovních nabídek je dostupná pro všechny uživatele. iOS a Android se očekává „brzy“. Aplikace jsou ale dokončeny na stránkách třetích stran a rozhraní je tak trochu asi špatný vtip a odkaz na X nenajdete. (X Jobs)


Startupy a ekonomika

Bývalí výkonní ředitelé FTX, včetně generálního poradce Can Suna, plánují spustit kryptografickou burzu Backpack a tvrdí, že chtějí chránit prostředky uživatelů, přičemž se poučili z neúspěchu FTX. (WSJ)

Podle výpovědi hlavního ekonomického experta Alphabet ve sporu USA vs. Google platí Google Apple 36 % příjmů, které internetový gigant získává z reklam ve vyhledávání prostřednictvím prohlížeče Safari. (Bloomberg)

Amazon v e-mailu zaměstnancům uvádí, že restrukturalizuje svou herní jednotku, aby se zaměřila na bezplatné streamování her nabízených v rámci služby Prime, a ruší přibližně 180 pracovních míst. (Reuters, Aftermath)

Airbnb koupilo GamePlanner.AI, první akvizice jako veřejné společnosti, aby urychlila některé své projekty v oblasti umělé inteligence. Hodnota transakce je necelých 200 milionů dolarů. (CNBC)

Místo 51% podílu plánuje Yandex prodat celý svůj ruský podnik včetně vyhledávače. (Bloomberg)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama