Sociální sítě potlačují média. Další vlna propouštění v USA #TYDEN 23. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Sociální sítě potlačují média. Další vlna propouštění v USA #TYDEN 23. října

Sociální sítě potlačují média. Další vlna propouštění v USA #TYDEN 23. října

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

23. 10. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Kompletní návod pro DALL·E 3. Brave opět dělá co nemá. Český Wired odstartuje v listopadu. GPT4V už i v Evropě. Netflix zdražuje, včas, než zjistíme, že nejsou nové filmy ani seriály.

Reklama

Původně to mělo začít vycházet až v pondělí, ale co. Nedělní (15. října) mimořádné vydání. Všech deset dílů nejdůkladnějšího návodu pro #dalle3 v #chatgpt je venku. První díl  DALL-E 3 v ChatGPT: Jak používat. Základy, blacklist a pravidla (a jak je „obcházet“) (1)

Deset dílů nejdůkladnějšího návodu pro #dalle3 v #chatgpt
i Zdroj: PCTuning.cz
Deset dílů nejdůkladnějšího návodu pro #dalle3 v #chatgpt

PS: Obrázek samozřejmě vytvořeno Dall E 3 přímo na míru. S texty stále zápasí :)

Jak se moskevská kryptoburza Garantex stala hlavním kanálem pro praní špinavých peněz kyberzločinců a teroristických skupin, jako je palestinský Islámský džihád? (WSJ)

Federované sítě, jako je Mastodon, a rostoucí akceptace placení za obsah mohou pomoci odklonit lidi od velkých sociálních platforem a zlepšit online diskusi. (MIT Technology Review)

Brave instaluje služby VPN bez souhlasu uživatele v systému Windows. Brave plánuje tento problém vyřešit v některé z budoucích verzí. Služba VPN bude nainstalována až poté, co si ji uživatel zakoupí. Ve finále jen další ukázka toho, proč Brave není důvěryhodné a bezpečné. (gHacks)


Internet, webdesign

Český Wired odstartuje v listopadu. „Začneme webem,“ říká vydavatel Michal Kučera. Dokáže čtvrtletník (sic) žít z pověsti (kdysi) legendárního webu? Těžko (Médiář)

Ukončení přístupu k internetu kvůli tvrzením o pirátství je drastické a přehnané (Torrent Freak)

Vydavatelé zpravodajství se potýkají s poklesem návštěvnosti webu, protože Google, Meta, X a další ustupují od posilování a podpory žurnalistiky. Lépe řečeno, X a Meta například žurnalistiky tvrdě potlačují a znevýhodňují. Média mají potlačený dosah a odkazy jsou zobrazovány tak, aby byly ještě méně úspěšné. (New York Times)

Tohle se poněkud nepovedlo: EU donutila společnost Google, aby umožnila uživatelům systému Android vybrat si vyhledávač, což podpořilo moskevský Yandex, který je nyní v Německu, Itálii, Dánsku a dalších zemích mezi pěti nejlepšími vyhledávači. (Bloomberg)


Hardware

Recenze Xiaomi Pad 6: jak se hraje na tabletu za 10000 korun? Dlužno podotknout, že tablet se neřadí k prvoplánově herním zařízením, nemá tedy žádné augmentace typu speciálních herních tlačítek, dotykových triggerů či speciální vibrační motorky. (PCTuning)

Srovnání USB-C. Opravdu si kabel Apple Thunderbolt 4 zaslouží cenu 129 dolarů? Nebo je stejně dobrý i kabel za 5 dolarů? (Lumafield)

AMD představuje Radeon RX 7900M, konkurenta RTX 4080 od Nvidie a první grafický procesor pro notebooky s čipletovou konstrukcí, který je k dispozici v novém notebooku Dell Alienware m18 (PC World)

Dokonce i notebook může mít externí paměť RAM díky málo známé technologii zvané CXL – ale není na prodej pro obyčejné smrtelníky, kteří chtějí jen 1 TB RAM. (Tech Radar)

Apple plánuje aktualizovat iPhony v obchodech bez otevírání krabic. Mark Gurman tvrdí, že Apple má systém, který dokáže aktualizovat operační systém iPhonů ještě před jejich prodejem. Podložka bezdrátově zapne iPhone, spustí aktualizaci softwaru a pak jej opět vypne. (Apple Insider)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama