Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října

Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

10. 10. 2022 07:00 11

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Neeva je nový vyhledávač. Matter je venku. Meta vykradla pro AI Shutterstock. App Store klesly příjmy. Rekordní krádež kryptoměn. ByteDance prohlubuje ztráty.

Reklama

Marketing, komunikace

Muskův robot byl loni jen herec v obleku. Nově ukázaný Optimus je ale už míněn vážně.

E-mail marketing? LMC a Prace.cz se s ním dostala do žebříčku světově významných spammerů. Gratulovat není k čemu.

Pamatujete, jak Facebook tlačil online nakupování? Nefunguje to, Meta se stahuje a e-shopy a e-komerce Marka Zuckerberga už zajímají jenom v reklamě. Takže utrácejte, cokoliv jste investovali do „shopu“ na Facebooku můžete odepsat.

Fox News bere Wikipedia jako „okrajově spolehlivý“ zdroj informací o politice a vědě. Není divu. Podobně „okrajově spolehlivé” je v Česku v tomto ohledu CNN Prima News.

Enormní úspěch True Crime žánrů vyvolává řadu etických otázek. Na čerstvém případu seriálu Dahmer na Netflixu je to dobře vidět.


Bezpečnost, soukromí, právo

Dvojice 0day pro Microsoft Exchange, jedna SSRF, druhá RCE zpřístupňující PowerShell útočníkovi. Nic co byste chtěli.

Amazon na několik hodin ztratil kontrolu nad IP adresami. Vlastníci kryptoměn přišli o 235 tisíc dolarů. Další BGP hijacking s jasným cílem.

Společnost Boston Dynamics se zavazuje, že své roboty pro všeobecné použití nebude vyzbrojovat. Spolu s pěticí dalších robotických společnosti.

Meto posílá milionu uživatelů varování. Nainstalovali si aplikaci kradoucí účty z Google Play či z App Store. Bylo jich tam přes čtyři stovky a klasicky se vydávaly za něco zábavného či užitečného.

Hackeři získali 570 milionů dolarů v kryptoměnách z Binance prostřednictvím služby BNB Chain.

Kris Kashatanova, umělkyně, uplatňuje první autorská práva v USA na grafický román s umělou inteligencí. Prohlédnout si ho můžete v Zarya of the dawn.

PODCAST #TYDEN k poslouchání: Měsíc bezpečnosti? Pojďme na základ. Hesla, hesla, hesla. Protože říjen je podle všeho i měsícem (kyber) bezpečnosti, bude se věnovat té nejpodstatnější věci spojené s online existenci. Jak se přihlašovat k účtům, jak zacházet s hesly, aby vám neukradli )účet. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama