Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října

Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

10. 10. 2022 07:00 11

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Neeva je nový vyhledávač. Matter je venku. Meta vykradla pro AI Shutterstock. App Store klesly příjmy. Rekordní krádež kryptoměn. ByteDance prohlubuje ztráty.

Reklama

Sociální sítě

Molly Russell „zemřela v důsledku sebepoškozování, přičemž trpěla depresemi a negativními účinky online obsahu." V době před svou smrtí si Russell prohlédla více než 2 000 příspěvků na Instagramu týkajících se sebevraždy, sebepoškozování nebo deprese a komunikovala s nimi”. To nechcete vědět, ani číst.

Facebook a Instagram zaplavují násilné erotické reklamy od aplikací s kořeny v ByteDance a Tencentu. Záplavy reklam lze snadno najít v Facebook Ad Library

Facebook uživatelům umožní vybírat si, co chtějí vidět víc a co míň. Něco, co už tu bylo v minulosti a nikdy nefungovalo, se vrací jako dost zjevný PR tah Facebooku v rámci snahy zavést „tiktokový”“algoritmus. Tedy tahu, který nevyšel a vyvolal bouři.

Facebook uživatelům umožní vybírat si co chtějí vidět
i Zdroj: PCTuning.cz
Facebook uživatelům umožní vybírat si co chtějí vidět

Měli jste potíž, že je na Instagramu moc reklam? Bude jich ještě víc. Nově dokonce přímo na profilové stránce a ve vyhledávání (Explore).

Konečně něco užitečného. K tweetu lze připojit kombinaci obrázků, videa a animované ho GIFU. Doposud to nebylo možné. Omezení na čtyři přílohy zůstává. Moc nejásejme, jde to pouze v mobilní aplikaci.

Proč stojí Horizon Worlds za houby? Je poruchová, plná chyb. Až tak, že sami zaměstnanci Meta ji nepoužívají.

Linkedin zaplavují falešné profily. Nepříliš vynalézavě a poměrně hloupě se chovající při snaze dostat se do velkých skupin. Dost zajímavé čtení v Glut of Fake LinkedIn Profiles Pits HR Against the Bots

Linkedin zaplavují falešné profily.
i Zdroj: PCTuning.cz
Linkedin zaplavují falešné profily.

Metaversa nefrčí. Decentraland má 38 aktivních uživatelů denně. The Sanbox 522. Přesto mají miliardové valuace.


Startupy a ekonomika

Elon Musk navrhuje uskutečnit koupi Twitteru za původní cenu, tedy 54,20 USD za akcii. Twitter ale upozornil soudce, že Elonu Muskovi nelze věřit ohledně dokončení akvizice. Nemá peníze. Vlastně nic nového.

Spotify kupuje Kinzen, specialisty na detekci škodlivého obsahu. Ti pro Spotify pracují už někdy od roku 2020.

Ztráty ByteDance (provozuje TikTok) se za poslední rok prakticky ztrojnásobily a dosahují 7 miliard dolarů. Snaha o růst je nákladná.

USA rozšířily výrazně sankce na vývoz technologií do Číny.


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama