Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října

Elon Musk opět středem pozornosti. Jak on to dělá? #TYDEN 10. října

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

10. 10. 2022 07:00 11

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Neeva je nový vyhledávač. Matter je venku. Meta vykradla pro AI Shutterstock. App Store klesly příjmy. Rekordní krádež kryptoměn. ByteDance prohlubuje ztráty.

Reklama

Jsou mocní, ale jejich textovky s Elonem Muskem ukazují naivitu, místy až hloupost a obrovskou míru neznalosti. Což je ostatně charakteristické i pro Elona Muska. Mají peníze, mají moc, ale něco jim chybí. Pokud byste snad mysleli, že The Protocol je zaujatý, tak zkuste Elon Musk’s Texts Shatter the Myth of the Tech Genius

Elon Musk se na Twitteru předvedl s absurdním návrhem, jak řešit Ukrajinu. Jako obyčejně ukázal nepochopení a neznalost.

Musk navíc v přestřelce s Garry Kasparovem začal argumentovat tím, že ON na Ukrajině ztratil 80 milionů dolarů za Starlink. Velmi rychle mu bylo připomenuto, že na to dostal peníze od USA.


Telegraficky

SeerGDB ■ Git 2.38 je venkuzfs 2.1.|6 ■ Wireshark 4.0 je venkuMouseClicker pro Mac ■ Bulk Crap UnistallerOpen RGB ■ Hyperkey pro Mac OS je nově freeware ■ Jak na webové fonty


Internet, webdesign

YouTube testuje paywall pro 4K videa. Bez placení si 4K (2160p) nepustíte.

VideoLAN, vývojář přehrávače VLC, zaslala indickým ministerstvům právní upozornění kvůli zákazu, v němž tvrdí, že indické úřady vývojáře softwaru neinformovaly a nedaly mu šanci na vysvětlení.

Meta ukončuje Bulletin, snaha konkurovat Substacku končí po zhruba roce od spuštění. Velmi pravděpodobně ani nevíte, že něco takového existuje.

Unsplash spustil Unsplash+. Předplatné s neomezeným přístupem k obsahu, zdarma dostupné fotografie nicméně zůstanou také. Zaváděcí cena 4 eura na měsíc.

Neeva je nový vyhledávač, který neměl šmírovat uživatele a obejít se bez reklamy. Spuštěn byl ve Velké Británii, Francii a Německu.

Neeva je nový vyhledávač
i Zdroj: PCTuning.cz
Neeva je nový vyhledávač

Yout prohráli s RIAA, stahování z YouTube není legální. Yout se každopádně plánuje vydat k odvolacímu soudu. Nejzajímavější na tom je, že tentokrát je žalovanou stranou RIAA.

Chicago Sun Times ruší paywall a vše nabízí dostupné zdarma. Spoléhají se na digitální členský program založený na darech, který umožní čtenářům zaplatit tolik, kolik mohou. Jak to asi dopadne?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama