EU: Umělecká díla na ulicích nám prostě fotit nebudete!
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek EU: Umělecká díla na ulicích nám prostě fotit nebudete!

EU: Umělecká díla na ulicích nám prostě fotit nebudete! | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 6. 2015 13:00 33

Seznam kapitol

1. Proč potřebujeme fotit na ulicích 2. Kladivo jménem komerce 3. Sdílím, sdílíš, sdílíme proti EU 4. Kopírováním k lepší budoucnosti 5. Foťte dokud to ještě jde

Evropská unie nám pravidelně posílá mohutné porce mouder a přikázání, které jsou více či méně nesmyslné. Poslední novinkou je poněkud absurdní rozšíření ochrany autorů uměleckých děl, které se snaží omezit focení jejich výtvorů ve veřejném prostoru. Takže bacha, na co příště zamíříte kameru!

Reklama

V současnosti má Evropa mnohem větší problémy, než řešit focení na veřejnosti. Jak ostatně podotýkají kritici, stejně je už prolezlá kamerami. Jeden z opravdu velkých problémů současnosti je kulturní genocida, kterou přímo před našima očima vcelku beztrestně provádějí islamisté. Nejde jenom o případy, o kterých se zrovna mluví, jako je destrukce v Mosulu či Palmyře, či věci, na které se už pozapomnělo, jako bylo zničení Buddhů z Bamjánu.

EU: Umělecká díla na ulicích nám prostě fotit nebudete!
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj: Shutterstock

Islamisté plní svoje anticivilizační poslání všude kam vkročí. Nešetřili křesťanské kostely v Kosovu, což u nás mainstreamová média přešla diskrétním mlčením. Ostatně jsme to byli i my, kdo jim v jejich „osvobození“ napomáhal a neseme proto morální zodpovědnost i za kulturní genocidu, ke které tam došlo. Nešetřili ani islámské památníky, hrobky či mešity, protože pro puristické ikonoklasty neexistují hodnoty jako je historie, tolerance a nebo krása. Fundamentalisté odmítají akceptovat myšlenku jiné historie, než je ta jediná, která má masakr přežít. Všechno ostatní upraví kladivem, dynamitem či buldozerem. V praxi tak realizují myšlenky Ministerstva Pravdy z Orwellových dystopických vizí.

EU: Umělecká díla na ulicích nám prostě fotit nebudete!
i Zdroj: PCTuning.cz

To, co se už stalo na mnoha místech ve světě, může brzy potkat i nás v tak zvaně civilizovaném západním světě. Islamistům klademe překvapivě malý odpor, naopak o ně pečujeme a snažíme se, aby jim u nás bylo dobře. Je to taková naše tradice, už v šedesátých letech se Francie starala o bezpečí Ruholláha Chomejního, aby se mohl v bezpečí vrátit do Iránu a zavést tam náboženskou diktaturu. Dnes sledujeme, jak se kostely na Západě mění na mešity. Je dobré je vyfotit, jak vypadaly kdysi, protože jejich přeměna zpět absolutně nehrozí.

Fotky, které dnes děláme a sdílíme, můžou být nakonec to jediné, co po naší společnosti a po našem umění zbude. Jakékoliv omezování svobody fotografování je nejenom hloupost, v kontextu dnešní doby je to přímo zločin. Je třeba, aby politici přestali řešit hlouposti a podružnosti a začali se zabývat opravdu důležitými problémy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama