Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety

Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety | Kapitola 10

Z. Obermaier

Z. Obermaier

30. 3. 2016 03:00 21

Seznam kapitol

1. Rozměry a hmotnost, 14" herní dělo! 2. Představení, balení a specifikace 3. Sky Monster 4.0 – hardware I. (CPU, GPU) 4. Sky Monster 4.0 – Hardware II. (disky, paměť) 5. BIOS a software 6. Zpracování, konektory a repro
7. Klávesnice, chlazení a výdrž baterie 8. Výkon procesoru (Core i7-6700HQ) 9. Testy herního výkonu (GTX 970M) 10. Přetaktování (se nekoná) 11. Galerie notebooku 12. Závěr

Hledáte ultimátní výkon v malém těle? Řešením je nejnovější model Monster 4.0 od Eurocom. Uvnitř najdete procesor Core i7 Skylake, rychlé SSD pro M.2 PCIe od Samsungu i větší disk, grafickou kartu GeForce a displej s plným HD rozlišením. To vše nabízí stroj s hmotností jen 2 kg a samozřejmě s povedeným designem.

Reklama

Přetaktování (se nekoná)

Díky zcela prázdnému BIOSu, kde nelze nastavit téměř nic, není možné procesor přetaktovat nijak. Procesor Core i7-6700HQ není odemčený (Core i7-6820HQ ano), nedá se tedy taktovat ani skrze utilitu od Intelu, která je nainstalovaná z výroby.

S procesorem asi tedy nehneme, ani se tomu ale nedivím. Když už na základních taktech throttluje a má takto vysoké teploty, co by se s ním stalo po přetaktování? Bylo by to ještě horší. Procesor tedy vzdáváme, co ale GPU?

Procesor je zamčený, a nejde taktovat ani ve Windows
i Zdroj: PCTuning.cz
Procesor je zamčený, a nejde taktovat ani ve Windows

Většinou se grafická karta v notebooku dá celkem snadno přetaktovat. V podstatě si nepamatuji, že by to nešlo. Tentokrát jsem ale narazil, žádná utilita Nvidia Optimus (nyní Microsoft Hybrid Graphics) v poslední verzi neumí ovládat. Zkoušel jsem Afterburner i Nvidia Inspector, ale měl jsem smůlu. Ať jsem změnil takty jakkoliv, a zdálo se, že grafická karta opravdu s vyššími takty pracuje – skóre v aplikacích se nijak neměnilo. Buď kartu brzdí nastavené TDP, které se nedá zvýšit, nebo se zvýšení taktů v reálu neprojevilo. Eurocom Monster 4.0 neumožňuje taktování ani CPU, tak ani GPU. Škoda, grafice by malý nárůst výkonu pomohl.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama