HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné

HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

8. 5. 2009 00:00 4

Seznam kapitol

1. HP EliteBook 2730p - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Tabletům neboli notebookům s dotykovými displeji se v našich recenzích příliš nevěnujeme. Rozhodl jsem se to proto napravit a do dnešního testu jsem vybral tablet tak trochu pro náročné. EliteBook od HP totiž pro nadšence dotykového ovládání nabízí několik vylepšení, které dělají dotykové ovládání ještě komfortnější.

Reklama

Design

HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz

EliteBook 2730p je kulatý stříbrný notebook. Jeho design však ničím výjimečným nevyniká a z designu jde vidět, že jde spíše o notebook pro manažery a náročné uživatele. Design je tedy zaměřený na funkčnost, nikoliv na styl.

Materiály/provedení

Co se týče použitých materiálů, nelze HP nic vytknout. Za své peníze totiž dostanete stroj, jehož šasi je vyrobené téměř celé z hořčíku a okolí touchpadu je z kartáčovaného hliníku. Žádný plast tentokrát nehledejte, což se často nevidí.

Také co se týče dílenského zpracování, je vše na vysoké úrovni. Všechny spoje sedí s maximální přesností, hrany jsou oblé... ani v tomto případě jsem tedy chybičku nenašel.

Kloub u LCD

HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz

Tablety mají displej většinou připevněný na otočném kloubu uprostřed a tento kousek není výjimkou. Kvůli stabilitě pro případné používání dotykové obrazovky v každé poloze má kloub hodně velkou vůli, ale to v tomto případě není vůbec na škodu.

Celý displej se dá také převrátit, jak jste mohli vidět na fotografiích v minulé kapitole. Stabilitu displeje po převrácení zajišťují dva zoubky a mechanická pojistka. Stejná pojistka slouží také pro jištění při zaklapnutí notebooku klasickým způsobem. Magnety zde tentokrát nehledejte.

Rozměry

Jakožto 12" laptop patří HP EliteBook 2730p mezi ty menší notebooky. Odpovídá tomu také hmotnost, která je u samotného stroje jen okolo 1,7 kg a i se zdrojem je hmotnost jen na hranici dvou kilogramů. Díky hořčíkové konstrukci je proto tablet přímo ideálním kandidátem na pravidelné nošení a pokud potřebujete mít notebook neustále u sebe, je tento stroj jedním z vhodných kandidátů.

Víko

HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Na víku je uprostřed jen logo HP.

Spodní kryt

HP EliteBook 2730p - tablet pro náročné
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zespodu jsou dva konektory. Ten odkrytý slouží pro připojení dokovací stanice. Dále je vedle baterky zakrytý ještě druhý konektor, který slouží pro připojení externí baterie.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama