hp-elitebook-6930p-cely-den-i-noc-na-baterku
Mobilní zařízení Článek HP EliteBook 6930p - celý den i noc na baterku

HP EliteBook 6930p - celý den i noc na baterku | Kapitola 13

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

20. 3. 2009 08:00 22

Seznam kapitol

1. HP EliteBook 6930p - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, zdroj 4. Klávesnice, trackpoint, touchpad 5. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 6. Zvuk, chlazení, záruka 7. Testy TFT displeje
8. Testy procesoru 9. Testy operační paměti 10. Testy grafické karty - standardní 11. Testy pevného disku 12. Test výdrže baterie 13. Vyhodnocení a závěr

Výdrž notebooku na baterie je pro ty, kteří s notebookem hodně cestují a bývají bez připojení do zásuvky, často zásadní kritérium při výběru notebooku. Existují i takoví, kterým nestačí jen jedna baterie a kupují si jich více. A právě pro ty je tu speciální EliteBook 6930p, který nabízí téměř celý den práce bez připojení k síti.

Reklama

HP EliteBook 6930p

HP EliteBook 6930p - celý den i noc na baterku
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jsme na konci, takže pojďme vše zrevidovat. Nejprve začněme tím pozitivním. Nejvíce se mluví o výdrži tohoto stroje na baterie a já mohu velká očekávání jen potvrdit, EliteBook 6930p v této konfiguraci se zapojenou externí baterií s trochou šetření baterky opravdu i v praxi dá výdrž necelý den. To však není jediná přednost tohoto stroje. Dále totiž stojí za pozornost vynikající flashový disk od Intelu, LED podsvícení displeje či nadstandardní a praktická výbava jako lampička k výborné klávesnici, slot pro SIM karty či konektor pro dokovací stanici. Výčet toho dobrého zakončí tiché chlazení ve 2D a praktické rozložení portů.

Několik věcí se mi i dnes nelíbilo. Je to diskutabilní použití plastů (hořčík by slušel místo plastu daleko více), slabý výkon GPU, nemožnost dobíjet externí baterii přímo z notebooku, špatné reproduktory, v základní výbavě jen 2 GB operační paměti či hmotnost externí baterky téměř jeden kilogram. Všechno jsou to však věci, které cílová skupina zájemců buď ráda oželí (výkon GPU pro hry), nebo se bez nich dá obejít. Je tu však něco, co prodeje značně snižuje. Je to pochopitelně cena, přeci jen i externí baterkou téměř 50 000 korun už za notebook nemůže dát zdaleka každý, takže i tento EliteBook bude spíše strojem pro manažery a lidi, kteří si jej mohou dovolit. Je to velká škoda, protože se jedná o skvělý notebook, jehož potenciál by dokázala využít daleko větší skupina lidí.

Shrnutí

HP EliteBook 6930p je vhodný stroj pro ty, kteří hledají pracovní notebook k cestování a jsou téměř neustále bez připojení k elektrické síti. Tito lidé dokážou využít obrovský potenciál, který tento notebook nabízí v podobě 24hodiné výdrže na baterky. Jsou tu navíc další věci, které práci zpříjemňují, ať už je to rychlý pevný disk, praktická lampička k večernímu psaní či často tolik potřebné ticho k práci. Jen je potřeba si za EliteBook v této konfiguraci připlatit, takže vaše konto zchudne o téměř 50 000 korun. Za své peníze však dostanete produkt odpovídající kvality, který vás v případě potřeby nezradí a stane se vaším společníkem téměř všude.

HP EliteBook 6930p

Klady Zápory
+ extrémní výdrž na baterie - cena
+ flashový disk Intel, výkon CPU - jen 2 GB RAM, slabý grafický čip
+ LED podsvícení displeje - rozlišení displeje jen 1280 × 800 px
+ kvalitní klávesnice + lampička - s externí baterií hmotnost přes 3 kg
+ tichý ve 2D  

Orientační cena včetně DPH: 45 000 Kč (+ 3000 Kč externí baterie)

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval zastoupení společnosti hp, které do testu notebook zapůjčilo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama