Jak vzniká RAM aneb návštěva továrny na paměti Goodram
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Jak vzniká RAM aneb návštěva továrny na paměti Goodram

Jak vzniká RAM aneb návštěva továrny na paměti Goodram | Kapitola 6

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

10. 8. 2010 22:00 30

Seznam kapitol

1. Wilk Elektronik — jméno pro mnohé neznámé 2. Goodram — filozofie značky 3. Od holého PCB do pece 4. Identifikace a zkouška funkčnosti
5. Nahrávání softwaru, balení 6. Závěr 7. Velká závěrečná fotogalerie

Každý z vás má v počítači několik GB operační paměti a naprosto běžně používá flash disky i paměťové karty. Máte ale tušení, jak se takový hardware vyrábí, testuje či jak velké jsou nároky na výrobu? Před pár dny jsme navštívili polskou továrnu na RAM značky Goodram a paměťové karty Gooddrive a vše pro vás pečlivě zdokumentovali.

Reklama
Jak vzniká RAM aneb návštěva továrny na paměti Goodram
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv by se mohlo na první pohled zdát, že výroba operační paměti či paměťové karty je věc jednoduchá a zvládnout se dá pomalu doma na kolenou, není tomu tak. I na výrobu levné operační paměti je potřeba mnoho strojů a lidského úsilí. Snad je jen škoda, že stejně podrobně jako výrobu RAM, jsme vám nemohli ukázat i výrobu paměťových karet a USB flash disků. Tato linka ale bohužel nebyla v den naší návštěvy v provozu. Nicméně v zásadě vypadá vše úplně stejně jen s tím rozdílem, že je PCB výrazně menší a osazuje se na něj menší množství součástek.

Jak vzniká RAM aneb návštěva továrny na paměti Goodram
i Zdroj: PCTuning.cz

Doufáme, že se vám článek mapující výrobu operační paměti líbil a pokud byste se chtěli dozvědět něco o výrobě základní desky, mohu vás odkázat na starší článek kolegy Zdeňka Obermaiera, který napsal reportáž z návštěvy továrny společnosti Gigabyte. Stejně tak vám snad článek alespoň trochu přiblížil společnost Wilk Elektronik a zejména její operační paměti a paměťové karty prodávané v menším měřítku i v ČR a na Slovensku pod značkou Goodram a Gooddrive. Zajímavá je zejména filozofie společnosti, doživotní záruka na všechny produkty a náročné testování všech produktů před zabalením a odesláním do obchodů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama