Kde vzít energii na kryptotěžbu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Kde vzít energii na kryptotěžbu?

Kde vzít energii na kryptotěžbu? | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

12. 6. 2021 10:13 24

Seznam kapitol

1. Nic není zadarmo 2. Zpátky do oběhu! 3. K jádru 4. Bezpečnější Thorium 5. A co nadbytky? 6. Na topení dobrý!

Salvador se rozhodl využívat pro těžbu kryptoměn geotermální energii. Není to nijak perfektní řešení, ale přece jen je lepší než ta ostatní. Jaké energie dávají pro krypto smysl?

Reklama

O něco lepší jsou plynové elektrárny. Ty jedou převážně na metan, což je skleníkový plyn skoro osmdesátkrát účinnější než CO₂. Spalovat zemní plyn je tedy rozumné, rozhodně lepší, než ho nechat unikat do atmosféry. Je to tak účinné palivo a zároveň skleníkový plyn, že se vážně uvažuje o jímání biometanu, který vykrkají a vyprdí hospodářská zvířata – a dokonce nám vyhrožují, že nám kvůli kravským prdům zdraží i maso. 

Přestože v celkové bilanci dává spalování zemního plynu smysl, je lepší do elektráren s rychlým startem, které slouží ke stabilizaci přenosové sítě – a také do motorů, kde může nahradit benzín. Na hashování je takové energie opravdu škoda.

Pak tu máme jaderné elektrárny. KGB sponzorovala protijaderné hnutí v Západním Německu s takovou vehemencí, až strach z jaderné války přerostl do kompletní atomofobie, k níž Sověti, pravda, dost přidali výbuchem elektrárny v Černobylu. Reaktoru se moc vybuchnout nechtělo, ale Sověti měli na místě Anatolije Djatlova, který mu značně pomohl k největší a nejlegendárnější civilní havárii v dějinách.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama