Left 4 Dead 2 — nenáročná jatka podruhé
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Left 4 Dead 2 — nenáročná jatka podruhé

Left 4 Dead 2 — nenáročná jatka podruhé | Kapitola 7

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

9. 12. 2009 03:00 13

Seznam kapitol

1. Source engine stále žije 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky grafických karet bez AA/AF 4. Výsledky grafických karet včetně AA/AF
5. Vliv procesoru na hru, 3D Vision 6. Vliv nastavení na hru I 7. Závěr

Rok co rok na Vánoce pro nás Valve chystá nějakou svojí pecku. Minulý rok to byla řežba se zombíky Left 4 Dead, která se mezi hráči překvapivě dobře chytla. Toho společnost samozřejmě ihned využila a trhákem od Valve na Vánoce 2009 se má stát druhý díl Left 4 Dead a my si jej nemohli nechat ujít pro náš HW rozbor.

Reklama
Left 4 Dead 2 — nenáročná jatka podruhé
i Zdroj: PCTuning.cz

Left 4 Dead 2 je stejně jako jeho předchůdce založen na dnes už pět let starém enginu Source. Ten sice prodělal během svého života mnoho vylepšení, nicméně roky jsou na něm vidět a grafika celé hry proto zapadá spíše do dnešního průměru a ničím nevyniká. To má na druhou stranu také své světlé stránky, kterými jsou hardwarové nároky. Při testech grafických karet se hra propadla pod 30 fps jen v jediném případě a lze proto říct, že si ji na nejvyšší detaily včetně vyhlazování hran doma zahraje téměř každý z vás.

Naopak překvapením pro mne byly testy nároků na výkon procesoru. S grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 280 škálují procesory téměř lineárně a výkonný procesor se v případě, že chcete 100 místo 50 fps, rozhodně vyplatí. Velká míra škálování je dána právě stářím enginu, který nedokáže vytížit dnešní grafické karty, a samozřejmě také tím, že Source engine byl na výkon CPU náročnější tak nějak vždy. To však samozřejmě neznamená, že bez Core i7 si Left 4 Dead nezahrajete, to je samozřejmě nesmysl. Pouze se připravte na to, že na GeForce GTX 280 v kombinaci třeba s procesorem Core 2 Duo E8400 budete mít stejné fps jako já v testu s použitím procesoru Intel Core i7.

Poděkování

Děkujeme partnerům Acer, Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

   

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama