Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný

Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 3. 2017 03:00 39

Seznam kapitol

1. Na cestě za záchranou 2. Jako podle šablony 3. Svět není černobílý 4. Slečná trošku šilhá – všude stejná prsa 5. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Kultovní série akčních sci-fi RPG se v nejnovějším díle odpoutala od svých kořenů a společně s hlavními hrdiny se v kryobankách vydala najít novou galaxii. Andromeda je plná tajemství a otevřenější rozlehlý svět láká k pečlivému zkoumání. Nedá se ale říct, že takový přístup novému dílu svědčí.

Reklama

V Mass Effect: Andromeda převládla snaha o zavalení hráče co největším počtem misí před snahou přinést mu zábavu v té nejvyšší kvalitě. Mise v Mass Effect: Andromeda jsou k uzoufání repetitivní, příběh čitelný a vůbec ničím vás nepřekvapí ani zasazení.

Mass Effect: Andromeda mi po většinu času přišla jako takové hutnější MMORPG, v němž převládla kvantita nad kvalitou. Tvůrci se nás rozhodli zavalit stovkami misí, které se pořád opakují, a už je nějak nenapadlo, že dělat něco po stopadesáté první není zrovna radost.

Mass Effect: Andromeda je tak pro mě nakonec podobným zklamáním jako Mafia III – přechod hry do otevřenějšího herního světa a fádní mise vás brzy přestanou bavit a vy si postesknete po původním sevřenějším konceptu hry.

Připadá mi, že v dnešní době se místo kvality zážitku vyhouplo do popředí měřítko délky herního zážitku. Že hra je nyní hodnocena podle toho, aby byla co nejdelší a nejvolnější. A že pak už nikoho nezajímá, zdali se hráč opravdu baví. Alespoň tedy herní vývojáře, kteří nám opakovaně přinášejí obrovské, nemastné neslané nic. Tímto směrem se rozhodla jít i Andromeda a došlo tak k pošlapání toho, v čem dříve série Mass Effect vynikala. Zároveň s tím však nedokázala přinést něco, čím by nás zaujala tak, jako některá z předchozích her. Byť s tím někteří z vás asi nebudou souhlasit, doporučuji vám, abyste za tohle plnou cenu rozhodně neplatili.

Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama